VIDEO | Crew Dragon a ajuns la Staţia Spaţială Internaţională. Cu ce melodie şi-au pregătit astronauţii andocarea după 19 ore de zbor

  • La capătul unui zbor de 19 ore, astronauţii americani ajung la bordul SSI
  • Capsula Crew Dragon a efectuat operaţiunile de andocare la SSI
  • Cu ce melodie s-au pregătit astronauţii pentru contactul cu Staţia Spaţială
6848 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Crew Dragon a ajuns la Staţia Spaţială Internaţională. Cu ce melodie şi-au pregătit astronauţii andocarea după 19 ore de zbor
Cei doi astronauţi americani de la bordul navetei Crew Dragon au ajuns duminică la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale. Capsula la bordul căreia se află Behnken şi Hurley a completat protocolul de andocare la Staţia Spaţială Internaţională.

La această oră, se efectuează ultimele operaţiuni înainte ca pasagerii capsulei Crew Dragon să se întâlnească la bordul SSI cu astronauţii Chris Cassidy, din Statele Unite şi cu ruşii Anatoli Ivanişin şi Ivan Vagner. Procesul de stabilizare al presiunii între SSI şi naveta Crew Dragon va dura aproape o oră.

Misiunea celor doi în spaţiu încă nu are stabilită o dată finală, dar nu ar trebui să dureze mai mult de patru luni, cât vor rezista panourile solare ale capsulei Crew Dragon în spaţiu.

Americanii s-au pregătit pentru întâlnirea cu colegii lor de la bordul Staţiei Spaţiale trezindu-se la ora 4.45 (ora 11.45 în România). Este pentru prima dată când astronauţii primesc un semnal muzical de trezire de la ultima misiune operată de NASA, în iulie 2011. Bob Behnken şi Doug Hurley au ales ca semnal pentru deşteptătorul din această dimineaţă piesa "Planet Caravan" de Black Sabbath. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici