VIDEO Viitorul aparţine inteligenţei artificiale? Robotul umanoid Ameca, prietenos şi glumeţ, a ajuns în Dubai

  • SF-ul devine realitate datorită inteligenţei artificiale.
  • Atracţia Muzeului Viitorului din Dubai este Ameca, un robot umanoid creat în 2021, „cel mai avansat robot din lume”, aşa cum îl numesc creatorii săi.
  • Acesta vorbeşte cu vizitatorii muzeului, zâmbeşte şi răspunde la orice întrebare sau apreciere primite.
  • „Un robot unic”, cred reprezentanţii muzeului din Dubai.
2811 afișări
Imaginea articolului VIDEO Viitorul aparţine inteligenţei artificiale? Robotul umanoid Ameca, prietenos şi glumeţ, a ajuns în Dubai

Inteligenţa artificială (AI) face constant progrese formidabile. Ce vedeam doar în filmele SF de acum mulţi ani, începe să devină realitate.

Atracţia muzeului din Dubai este Ameca. Robotul este echipat cu trăsături expresive asemănătoare celor umane, tehnologie de recunoaştere facială şi o interfaţă de inteligenţă artificială care îi permite să proceseze şi să răspundă la conversaţii în timp real. 
 
„Eşti tare simpatică”, îi spune un vizitator Amecăi. Iar ea răspunde, privindu-l în ochi „Şi tu eşti destul de grozav”. „E un fel de magie”, crede bărbatul. 
 
 
Ameca a fost creat de către Compania britanică Engineered Arts. Are un limbaj extrem de complex şi poţi purta o conversaţie inteligentă cu ea.
 

Ameca Gestures from Engineered Arts on Vimeo.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici