#TrebuieSaRepornimBusinessul  Video Apel disperat al patronilor de restaurante şi hoteluri: “În loc să plecăm cu bani acasă, am făcut credite de milioane de euro pentru a ne păstra angajaţii”

  • Marian Alecu, investitor: "Măcar în acest an, statul ar trebui să micşoreze sau să renuţe la anumite impozite"
  • Marian Alecu, investitor: "Nu credeţi că este cazul, după ce am contribuit atât de mult la buget, să fim ajutaţi şi înţeleşi?"
  • Marian Alecu, investitor: "Aproape 99% dintre hoteluri sunt închise"
2852 afișări

Efectele crizei economice e fac deja resimţite în multe domenii. Printre cele mai afectate sectoare din ţara noastră este Horeca, acolo unde lucrează peste 300.000 de români. În cadrul unei ediţii speciale “Marius Tucă Show”, unul dintre cei mai mari investitori, Marian Alecu a vorbit despre situaţia dramatică cu care se confruntă, accentuată  mai ales de lipsa de viziune a guvernanţilor.

”Ajutorul de şomaj este un paleativ pentru aceste zile. Tebuie să redeschidem, pentru că vorbim de o industrie de 300.000 de oameni.  Grupul din care fac parte are 1.400 de angajati, 1400 de vieţi şi de familii. În martie , acţioanrii ar fi trebuit să ia niste dividente de sute de mii de euro dar in loc am luat un credit de câteva milioane de euro pentru a rămâne în piaţă şi îi direcţionam către angajaţi”, a declarat Marian Alecu.

Situaţia este şi mai dramatică în ceea ce îi priveşte pe hotelieri. Majoritatea au pus deja lacătul pe uşă.

”98,8% din hoteluri sunt închise, aflux de turisti nu va mai fi. Eu am un hotel la mare, în staţiunea Venus. În acest moment, anul trecut îl aveam rezervat în proporţie de 80%, acum este rezervat 25% numai pentru iulie si august.”, a mai precizat investitorul român.

Marian Alecu este de părere că statul ar trebui să renumţe sau reducă, cel puţin îm acest an, o parte dintre impozite. Afaceristul spune că pentru 2020 nu se poate vorbi despre profituri, ci doar despre controlul pierderilor.

”Statul ar trebui să aplice principiul de la mai mulţi mai puţin, decât de la puţini foarte mult. Impozitarea salariului este de peste 70%. E îngrozitor. Anul acesta nimeni nu va pleca cu bani acasă. Nu credeţi ca este cazul, după ce am contribuit atât de mult la buget, să fim ajutaţi şi înţeleşi?”, a mai declarat Marian Alecu.

Conform unor cifre care se discută deja în spatele uşilor închise, România se pregăteşte pentru scenariul unei căderi economice de 9%.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici