#TrebuieSaRepornimBusinessul  De ce este nepotrivit să-ţi schimbi acum jobul, potrivit experţilor

  • Sute de mii de companii sunt afectate în prezent de criza cauzată de coronavirus
  • Unii antreprenori români şi-au reprofilat activitatea şi vin în sprijinul celor afectaţi de virus
  • ,,Pentru cei nevoiţi, deci, a-şi căuta un loc de muncă, sfatul este să îşi clarifice bine direcţia şi obiectivele’’, spune Sorin Faur, fondator Academia de HR, firmă de consultanţă în resurse umane
950 afișări
Imaginea articolului De ce este nepotrivit să-ţi schimbi acum jobul, potrivit experţilor

Sfatul celor care fac recrutări: Gândeşte-te de două ori înainte dacă vrei să îţi schimbi job-ul în perioada asta

Trecem printr-o perioadă dramatică, întrucât avem sute de mii de firme afectate de ,,corona-criză’’. Chiar şi aşa, această perioadă este una de reflecţie şi un bun moment de a privi spre viitor.

Sorin Faur, fondator Academia de HR: ”Cei concediaţi deja sunt nevoiţi oricum să se gândească şi să se orienteze către găsirea unui loc de muncă, dar nu va fi uşor. Sunt, totuşi, câteva domenii care fac angajări şi care, evident, trebuie luate în calcul: firmele de curierat şi delivery, marile reţele de magazine, pe care le ştim, comercianţii online, IT-ul, pharma, domeniul medical. Şi iarăşi sunt locuri de muncă în logistică şi la depozitele care deservesc comerţul online sau fizic, zona de telecomunicaţii şi internet.”

Veşti bune au apărut deja şi de la acei antreprenori români care au transformat criza într-o oportunitate.

Sorin Faur, fondator Academia de HR: ”Am văzut, nu? Măşti, combinezoane, dezinfectanţi, diverse echipamente necesare şi care au nevoie de personal. Pentru cei nevoiţi, deci, a-şi căuta un loc de muncă, sfatul este să îţi clarifice bine direcţia şi obiectivele, să ştie foarte bine ce vor să facă şi să îţi pună la punct CV-ul şi profilul de linkedin. Trebuie să fim creativi, să începem să ne gândim neconvenţional, să căutăm soluţii atipice. ”

Criza este, deci, şi o oportunitate, dacă ştii să o priveşti astfel.

Sorin Faur, fondator Academia de HR: ”Pentru cei care au deja un loc de muncă, sfatul este să se gândească de două ori, dacă nu sunt împinşi în schimbare de o conexitate anume. Nu este un bun moment să îşi caute altceva, pentru că într-un ecosistem instabil şi cu multă incertitudine, practic nu au nevoie de şi mai multă incertidudine.”

Dacă ai deja un loc de muncă, specialiştii în resurse umane îţi recomandă să te orientezi spre a-ţi face mai bine treaba, să fii parte din soluţie, pentru ca firma să treacă de criză cu bine.

Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici