#TrebuieSaRepornimBusinessul  Economia României intră la terapie intensivă. Şase sectoare sunt în genunchi: bilanţul este devastator

  • În fiecare zi, 2000 de companii româneşti îşi întrerup activitatea.
  • Şase sectoare din economie sunt în genunchi.
  • 1 din 3 angajaţi români intră în şomaj tehnic.
  • Bilanţul economic zilnic este devastator.
5103 afișări
Imaginea articolului Economia României intră la terapie intensivă. Şase sectoare sunt în genunchi: bilanţul este devastator

Economia României intră la terapie intensivă. Şase sectoare sunt în genunchi: bilanţul este devastator

În 25 de zile de la declararea stării de urgenţă, 200.000 de oameni au rămas fără loc de muncă şi peste 1 milion au intrat în şomaj tehnic. În total, afacerile au pierdut 12,5 miliarde de euro din cifra de afaceri. Cele mai afectate sunt hotelurile, restaurantele, transporturile, casele de pariuri, comerţul nealimentar şi industria prelucrătoare.

În fiecare zi sunt minim 2000 de companii care îşi întrerup activitatea şi se întreabă serios dacă mai au şanse să se întoarcă pe piaţă. 1 din 3 români intră în şomaj tehnic, fără să ştie când pot reveni la normalitate. Marii jucători de pe piaţă precum Blue Air şi Tarom se adresează statului: ”Dacă statul nu va proteja industria din care facem parte există riscul ca noi şi Tarom să pierdem o mare parte dintre rutele pe care le operăm în prezent”.

Restaurantele, poate cele mai lovite de criză, au intrat în 2020 cu o cifră de afaceri de 14 miliarde de lei. Specialiştii apreciază că pandemia va înjumătăţi piaţa şi va înregistra pierderi de 7 miliarde de lei. Nici hotelurile nu fac excepţie pentru că circa 90% sunt închise şi se estimează că doar 50% dintre acestea se vor mai redeschide după trecerea crizei.

Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici