#TrebuieSaRepornimBusinessul  Video Plan de criză: 70 de specialişti din turism lucrează la un plan pentru salvarea acestui sector

  • 70 de specialişti din turism lucrează la un plan de acţiuni pentru salvarea acestui sector
  • Planul de revigorare a turismului va fi prezentat Guvernului în două săptămâni
  • După trecerea pandemiei, obiectivul este dublarea ponderii turismului în PIB în următorii patru ani
1141 afișări

 

Peste 70 de specialişti din 15 organizaţii din turism şi-au unit forţele pentru a crea un plan de măsuri de salvare a celor care activează în acest domeniu.

Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România: Sunt măsuri care vor aduce atingere modului în care se face această promovare a României, sunt măsuri care se vor referi la investiţiile necesare pentru a valorifica mai bine potenţialul turistic al României, sunt măsuri care vin din sfera digitalizării, inovării, sunt măsuri care ţin cont de turismul sustenabil şi toate acestea menite să ne facă în sfârşit să valorificăm potenţialul nostru foarte bun de ţară turistică, din păcate, neexploatat până acum.

Specialiştii implicaţi în proiect colectează ideile care au funcţionat în alte state, pentru a contura un set de măsuri de ieşire din criză şi de repoziţionare a turismului românesc pe termen mediu şi lung.

Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România: Planul nostru de măsuri ar trebui să ducă la o creştere a contribuţiei turismului în PIB, estimăm noi chiar o dublare.

Veniturile României din turism au fost de doar 1,7% din PIB în 2018, în timp de Bulgaria, de exemplu, are venituri din turism echivalente cu 6,8% din PIB, potrivit datelor Eurostat.

Alianţa "Pentru Turism", denumirea structurii sub umbrela căreia experţii vor lucra, şi-a propus să prezinte planurile de acţiune Guvernului, până la sfârşitul acestei luni.

Sursă foto: Profimedia

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici