#TrebuieSaRepornimBusinessul  Video România alocă doar 3% din PIB pentru repornirea economiei. Cât dau alte state din Europa

  • Guvernul vrea să combată criza economică cu măsuri care echivalează cu 3% din PIB
  • Spre comparaţie, alte state europene au luat măsuri ce depăşesc 10% din PIB
  • Măsurile arată bine pe hârtie, dar ele trebuie să fie funcţionale, spune un consultant fiscal
1078 afișări
Măsurile luate de Guvern pentru redresarea economiei sunt binevenite în mediul de business, însă sumele alocate ridică unele semne de întrebare în rândul experţilor.

Mihaela Mitroi, consultant fiscal: ”România a declarat că a luat măsuri economice în procent de 3% sau în jur de 3% din PIB. Alte state ale lumii, şi repet, nu vreau neapărat să fac comparaţie în sensul că România trebuie să se ducă tot acolo. Avem Germania, Marea Britanie, Spania, până şi Cehia, care au luat măsuri economice ce au depăşit chiar 10% din Produsul Intern Brut. Nici modelul Italiei nu mi se pare bun. Italia este la 1% din măsurile economice din PIB. E clar că trebuie să fim decenţi astfel încât să ne uităm şi la viitorul nostru. ”

România ar putea să evite urmări la fel de grave ca ale crizei din 2008.

Mihaela Mitroi, consultant fiscal: ”E o criză puţin diferită faţă de cea din 2008. Adică vedem bine că Guvernele sunt pregătite să ajute şi să sară cu o grămadă de lichidităţi.  În 2008 nu aveam parte de aşa ceva.”

Mihaela Mitroi mai spune că Guvernul trebuie să acorde o atenţie sporită măsurilor pe care le ia. Acestea trebuie să fie funcţionale. 

Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici