#TrebuieSaRepornimBusinessul  Video Sănătatea oamenilor şi a afacerilor nu e direct proporţională cu vârsta. Oamenii trebuie să se întoarcă la muncă

  • Avem mulţi antrenprenori cu vârste între 40 şi 65 de ani şi peste 65 de ani care sunt sănătoşi şi care trebuie să se întoarcă la muncă
  • Două luni de inactivitate economică pot avea consecinţe grave asupra afacerilor pe termen mediu şi lung
  • Economia trebuie repornită, cu menţinerea măsurilor de distanţare socială şi de protecţie
438 afișări

Starea de sănătate a oamenilor şi a afacerilor nu este direct proporţională cu vârsta. De aceea, restricţiile impuse de noul coronavirus nu trebuie să ţină cont de vârsta populaţiei, pentru că pot fi piedici în calea repornirii business-ului, crede rectorul unei şcoli de afaceri.

”În intervalul dintre 40 şi 65 de ani sunt foarte mulţi oameni foarte implicaţi în business-uri, foarte mulţi antreprenori şi manageri. Abia după 35- 40 de ani poţi să spui că eşti la maturitate în business şi atunci dacă vor fi în continuare nişte limitări pentru cei de peste 40 de ani nu va fi prea util pentru economie”, a declarat Ovidiu Dîmbean- Creţa, rectorul şcolii de afaceri ASEBUSS

Un document realizat de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş, propune izolarea la domiciliu a persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani timp de 3 luni şi introduce o noua categorie de persoane vulnerabile, cu vârsta între 40 şi 65 de ani, care trebuie să se izoleze acolo unde este posibil. El a fost criticat dur pentru aceste propuneri, chiar şi de premierul Ludovic Orban.

Oamenii de afaceri sunt însă puternic afectaţi şi de lipsa de activitate. Managerii şi antreprenorii studenţi la şcolile de afaceri şi-au făcut scenarii pentru viitorul afacerilor pe care le conduc, iar rezultatele sunt pesimiste.

”Şi-au făcut, unii dintre ei şi-au făcut scenarii de evaluare a propriului business ca şi cum nu ar fi venit pandemia respectiv afectaţi de această pandemie. Şi am văzut mai multe proiecte deja, mai multe situaţii în care estimarea şi evaluările pe care ei şi le-au făcut corect pot să ajungă la reducerea la jumătate a valorii afacerilor lor în următorii ani”, a mai precizat Ovidiu Dîmbean- Creţa.

Economia trebuie repornită cât mai rapid, cu menţinerea măsurilor de distanţare socială şi de protecţie a angajaţilor, spune rectorul. Până în prezent, peste 1 milion de angajaţi au ajuns în şomaj tehnic, iar alţi 200.000 au rămas fără joburi din cauza crizei coronaviruslui.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici