New York: Numărul infecţiilor şi deceselor cauzate de COVID-19 a scăzut pentru prima dată de la izbucnirea focarului. "Am mai cumpărat câteva zile"

  • Numărul de infecţii şi decese în New York, epicentrul focarului de coronavirus în Statele Unite, a scăzut duminică.
  • Este prima zi de la izbucnirea focarului când se înregistrează un număr mai mic de cazuri decât în ziua precedentă.
2114 afișări
Imaginea articolului New York: Numărul infecţiilor şi deceselor cauzate de COVID-19 a scăzut pentru prima dată de la izbucnirea focarului. "Am mai cumpărat câteva zile"

Numărul noilor infecţii şi decese cauzate de COVID-19 a scăzut prima dată în New York

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a prezentat, duminică, cifrele şi a spus că deşi este o veste îmbucurătoare, este totuşi prea devreme pentru a trage concluzii.

Noile cifre vin în contextul în care virusul continuă să se răspândească în SUA, iar oficialii din domeniul sănătăţii spun că se aşteaptă ca situaţia să continue să se înrăutăţească, scrie BBC News.

În SUA, peste 325.000 de persoane au fost infectate şi peste 9.260 au murit.

Duminică, Cuomo a anunţat că 594 de persoane şi-au pierdut viaţa în ultimele 24 de ore, iar totalul deceselor în New York a ajuns la 4.159.

El a spus că 122.000 de rezidenţi din New York care au fost infectaţi. El a adăugat că aproape 75% dintre pacienţii care au fost spitalizaţi sunt externaţi şi numărul celor internaţi a scăzut prima dată în ultima săptămână.

Autorităţile spun că este prea devreme pentru a şti dacă în prezent New York se confruntă cu vârful pandemiei sau dacă numărul cazurilor va scădea într-un ritm alert sau numărul celor bolnavi va continua să sufoce spitalele.

Primarul din New York, Bill de Blasio, a anunţat într-o conferinţă de presă că oraşul are suficiente ventilatoare până marţi sau miercuri, după ce iniţial a spus sunt suficiente doar până duminică.

"Am mai cumpărat alte câteva zile", a declarat el, adăugând că oraşul a distribuit până acum 2.865 de ventilatoare şi mai au în stoc 135.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici