Video Bolnavii de COVID-19 din Craiova vor putea fi trataţi cu plasmă. Echipamentul a fost donat de fotbaliştii de la Universitatea

  • Bolnavii de COVID-19 internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova vor putea fi trataţi cu plasmă
  • Echipa de fotbal Universitatea Craiova a donat spitalului echipamentul medical necesar
  • Primii donatori de plasmă ar putea fi o parte din pacienţii cu COVID-19 trataţi în Spitalul de Boli Infecţioase Craiova
988 afișări

Bolnavii de COVID-19 internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova vor putea fi trataţi cu plasmă. Echipa de fotbal Universitatea Craiova a donat spitalului echipamentul medical necesar. Tratamentul va putea începe după ce unitatea medicală va obţine acreditarea.

„Ne ajută să îndeplinim condiţiile pentru a putea acredita Unitatea de Transfuzii Sangvine a spitalului. Putem trece la stadiul doi, care este tratamentul bolnavilor”, a spus Adina Turcu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Craiova.

Pentru a face rost de bani, fotbaliştii Universităţii Craiova şi suporterii din Peluza Nord au susţinut, la finalul lunii martie, un meci FIFA 2020. Spectatorii au cumpărat bilete online. Preţul unui bilet a fost între 1 leu şi 500 de euro. 

„Puţin cu puţin face mult şi asta este foarte important, pentru că este nevoie să combatem acest virus cât mai repede şi să revenim la viaţa normală”, a declarat Mihai Roman, fotbalist la Universitatea Craiova.

Plasma folosită pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 va fi recoltată de la donatori care s-au vindecat de această boală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici