Video Educaţia sexuală distruge inocenţa copiilor? Elevii contrazic Biserica: „Nu, dar o sarcină nedorită, da”

  • Introducerea educaţiei sexuale în şcoli este contestată de mulţi, printre care şi BOR
  • Unii elevi contrazic Biserica, spunând că educaţia sexuală nu distruge inocenţa copiilor, ci o sarcină nedorită
  • Fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu spune că elevii nu trebuie să fie „dezarmaţi în faţa propriei biologii”
1180 afișări

Chiar şi în societatea românească de azi, educaţia sexuală este un subiect care naşte discuţii. Unii sunt de părere că lipsa informaţiei în acest sens are urmări grave. Alţii nu sunt de acord, printre cei ce contestă astfel de cursuri, fiind şi Biserica Ortodoxă Română.

Ana, Colegiul Naţional Ana Aslan Brăila: Mi se pare chiar o necesitate, având în vedere situaţia din ţara noastră, că  mulţi copii nu au o relaţie atât de deschisă cu familiile lor, mulţi dintre noi nu avem curajul de a întreba, iar ca în orice alt domeniu, lipsa de infromaţie, aduce un risc de pericol.

Ana, elevă în clasa a XII-a la Colegiu Naţional Ana Aslan, Brăila, nu e de acord cu poziţia BOR, cum că orele de educaţie sexuală reprezintă „un atentat asupra inocenţei copiilor”. Ba chiar, aduce şi contraargumente.

„Educaţia pentru sănătatea sexuală nu distruge inocenţa tinerilor, în schimb, o sarcină de la o vâstră destul de fragedă sau o boală cu transmitere sexuală, o poate face”, susţine o altă elevă.

Elevii spun că subiectul este evitat în familie, de aceea, informaţiile ar trebui să vină din partea unor specialişti, nu doar superficial, la orele de dirigenţie.

Camelia, elevă Liceul Pedagogic „D. P. Perpessicius” Brăila: Educaţia sexuală ar trebui să fie în controlul celor care ştiu ce comunică, specialişti, mai exact, nu la ora de dirigenţie, să ne explice doamna dirigintă ce înseamnă, pentu că nici nu o vom lua în serios, nici nu am putea afla prea multe. Pot evita sarcini nedorite, lucruri care ţin de abuzuri sexuale şi mai târziu, diferite forme de bullying.

Fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu crede că e nevoie ca elevii nu trebuie să fie „dezarmaţi în faţa propriei biologii”.

Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei: Obligaţia noastră e să evităm cele două extreme, să evităm extrema sexualizării, care e propăvăduită, adesea agresiv, de unii pentru care practicile sexuale sunt principala preocupare în viaţă, dar să evităm şi cealaltă extremă, care nu e  mai puţin agresivă, în care sexul este subiect tabuu, şi vrea să îi lase pe copii noştri dezarmaţi în faţa propriei noastre biologii. Eu cred că trebuie să fim relaxaţi şi să explicăm copiilor cum să aibă grijă de sănătatea lor şi de viaţa lor, în general.

În momentul de faţă, elevii au dreptul, prin lege, la cel puţin o oră de educaţie sexuală pe semestru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici