Video Guvernul anunţă că va plăti o parte din salariile românilor care se vor reangaja

  • Companiile care vor angaja personal în perioada următoare va beneficia de sprijin din partea guvernului
  • „Vom participa la susţinerea plăţii salariului cu un procent între 35 şi 41.5%”, a spus premierul Ludovic Orban
  • De asemenea companiile vor fi ajutate dacă vor angaja şi persoanele de peste 50 de ani
768 afișări

Premierul României te anunţă că după încetarea stării de urgenţă, companiile vor fi ajutate cu bani pentru a reangaja personal. Mai exact, guvernul va plăti între 35 şi 41.5% din salariu.

„În ceea ce priveşte susţinerea angajaţilor, vom genera mai multe tipuri de măsuri active pentru companiile care îşi vor reporni activitatea. Vom trece de pe măsura şomajului tehnic, la o măsură activă. Adică pentru orice persoană care revine în activitate vom participa la susţinerea plăţii salariului, cu un procent între 35% şi 41,5%, reprezintă contribuţiile din salariul brut”, a spus premierul. 

Premierul spune că statul va ajuta şi companiile care angajează persoane de peste 50 de ani.

„Vom sprijini companiile şi să angajeze oamenii care astăzi nu au loc de muncă, cu măsuri active care vor varia şi în funcţie de alte criterii. Spre exemplu, persoanele de peste 50 de ani sunt mai greu angajate şi de aceea vom mări alocarea măsurii active pentru astfel de persoane. De asemenea, vom sprijini şi angajarea tinerilor vom avea programe de calificare finantate prin fonduri europene”, a mai declarat Ludovic Orban. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici