Video ŞTIRILE OREI 09.00

MEDIAFAX vă prezintă ştirile orei 09.00

106 afișări

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, va fi audiat, azi, în Comisia Juridică. Audierea are loc în urma solicitării DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale pe numele său, a anunţat săptămâna trecută preşedintele comisiei, Robert Cazanciuc.

Senatorii au aprobat, ieri, cu 81 de voturi favorabile şi 12 împotrivă proiectul Legii pensiilor. Aceasta a fost înregistrată în procedură de urgenţă, după ce votul a fost amânat de două ori din cauza lipsei de cvorum.

Negocierile dintre administraţia Metrorex şi sindicate vor continua şi azi, după ce discuţiile de ieri nu au avut rezultate concrete. Cele două părţi au venit cu propuneri diferite de creştere a salariilor.

Preşedintele Klaus Iohannis va lansa, azi, oficial, împreună cu omologul său, Emmanuel Macron, la Centrul Georges Pompidou, Sezonul Franţa – România. Aceasta a fost declaraţia şefului statului de ieri, la întâlnirea cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Hexagon.

Conducătorii de autovehicule vor putea solicita reducerea perioadei de suspendare a permisului auto în anumite condiţii. Este un proiect legislativ adoptat tacit, ieri, de Senat. Propunerea urmează să ajungă la Camera Deputaţilor, care va avea rol de for decizional.

Parlamentul Ucrainei a aprobat, ieri seară, decretul preşedintelui Petro Poroşenko privind instituirea Legii marţiale şi iniţiativa de organizare în mod anticipat a alegerilor prezidenţiale, informează presa de la Kiev. Legea marţială va fi în vigoare timp de 30 de zile în regiunile ucrainene situate la frontiera cu Rusia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici