Oficiali moldoveni acuzau poliţia turcă, în 2004, de complicitate la trafic de persoane

O delegaţie guvernamentală moldoveană acuza poliţia turcă de colaborare cu grupări care se ocupau cu traficul de persoane, în cursul unei vizite efectuate în Turcia la sfârşitul anului 2004, conform unui document diplomatic american dezvăluit de site-ul WikiLeaks.

17 afișări
Imaginea articolului Oficiali moldoveni acuzau poliţia turcă, în 2004, de complicitate la trafic de persoane

Oficiali moldoveni acuzau poliţia turcă, în 2004, de complicitate la trafic de persoane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Documentul diplomatic american a fost trimis de consulatul american din Istanbul pe 11 ianuarie 2005 la sediul Departamentului de Stat american. Telegrama diplomatică prezintă rezultatele întâlnirii pe care funcţionari diplomatici americani au avut-o, în decembrie 2004, cu reprezentanţi ai poliţiei din Istanbul pe tema traficului de persoane. Anterior, o delegaţie guvernamentală moldoveană se întâlnise cu oficiali din cadrul poliţiei turce pentru a discuta despre problema traficului de persoane.

În cadrul întrevederii între diplomaţii americani şi oficialii turci, s-a discutat despre problemele privind traficul de persoane şi despre cazul unei femei belaruse ucisă la Istanbul.

În cursul unei întâlniri din 27 decembrie 2004, diplomaţii americani şi oficialii turci au discutat despre traficul de persoane de pe teritoriul Turciei, inclusiv despre reţele care implicau cetăţeni modoveni şi femei aduse din R.Moldova de grupări specializate în proxenetism.

Oficialii turci exprimau regretul în legătură cu atitudinea unei delegaţii guvernamentale moldovene care, în noiembrie 2004, în cursul unei vizite la Istanbul, acuzase poliţia turcă de colaborare cu grupări specializate în traficul de persoane. Oficialii turci au catalogat atitudinea delegaţiei moldovene drept "neprofesională".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici