Ban Ki-moon a cerut Israelului "să facă mai multe" pentru a-i proteja pe civili

Secretarul general ONU, Ban Ki-moon, a cerut duminică Israelului "să facă mai multe" pentru a-i proteja pe civili în ofensiva militară pe care o desfăşoară în Fâşia Gaza, condamnând "acţiunea atroce" a armatei la Chajaya, unde peste 60 de palestinieni au fost ucişi.

97 afișări
Imaginea articolului Ban Ki-moon a cerut Israelului "să facă mai multe" pentru a-i proteja pe civili

Ban Ki-moon (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Israelul trebuie să dea dovadă de reţinere maximă şi să facă mai multe pentru a proteja civilii" palestinieni, a declarat Ban în cursul unei conferinţe de presă, la Doha, unde a început un turneu diplomatic în Orientul Mijlociu.

"În timp ce eram în drum spre Doha, alţi zeci de civili, între care copii, au fost ucişi în atacuri militare israeliene la Chajaya", o suburbie a oraşului Gaza, a spus el.

"Condamn această acţiune atroce", a afirmat secretarul general ONU.

Ban s-a exprimat după o întrevedere cu emirul Qatarului, şeihul Tamim Ben Hamad Al-Thani, a cărui ţară este principalul sponsor al mişcării islamiste palestiniene Hamas.

Cel puţin 100 de palestinieni au fost ucişi în Fâşia Gaza duminică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici