Cutremur cu magnitudinea de 3,6 grade în Vrancea

Un seism cu magnitudnea de 3,6 grade s-a înregistrat duminică dimineaţa în Vrancea, la o adâncime de 126 kilometri, anunţă Institutul Naţional de Fizica Pământului.

1532 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 3,6 grade în Vrancea

Cutremur cu magnitudinea de 3,6 grade în Vrancea

Cutremurul a fost înregistrat la ora 08.56.

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea de moment de 5,3 grade s-a produs sâmbătă în sud-vestul Mării Negre, în largul coastelor Turciei, la circa 200 de kilometri sud-est de ţărmul României, anunţa Institutul american de geofizică (USGS). Potrivit Institutului de cercetare a seismelor şi Observatorului Kandilli din cadrul Universităţii Bogazici, cutremurul a avut o magnitudine de 4,8 grade, în timp ce Centrul seismologic european-mediteranean (EMSC) a estimat magnitudinea cutremurului la 5,2 grade, relata cotidianul turc Daily Sabah.

Seismul a fost resimţit în câteva provincii din nord-vestul Turciei, unde a provocat panică pentru scurtă durată, dar şi în Istanbul. Nu au fost raportate victime sau pagube materiale serioase.

Seismul a avut loc sâmbătă la ora 11.18 (11.18, ora României), în sud-vestul Mării Negre, la adâncimea de doar 4,7 kilometri.

Epicentrul a fost la circa 120 de kilometri nord-nord-vest de oraşul turc Ereğli, la 131 de kilometri nord de Istanbul şi la circa 200 de kilometri sud-est de Vama Veche (România).

La data de 24 septembrie a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 5,6, în regiunea Vrancea, fiind resimţit în cea mai mare parte a ţării, în Bucureşti şi peste graniţă, conform Institutului Naţional de Fizica Pământului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici