Alegeri parlamentare. Pacienţii COVID-19 de la Spitalul Victor Babeş Timişoara nu pot vota. Membru secţia de vot: Cu o simplă mască, să intrăm pe Secţia de Infecţioase... Eu nu merg acolo

  • În judeţul Timiş 1.413 persoane au cerut urna mobilă
  • 336 de persoane carantinate sau izolate au solicitat urna specială
  • Amenda pentru cei care refuză să meargă cu urna este cuprinsă între 1.500 – 4.000 lei
410 afișări
Imaginea articolului Alegeri parlamentare. Pacienţii COVID-19 de la Spitalul Victor Babeş Timişoara nu pot vota. Membru secţia de vot: Cu o simplă mască, să intrăm pe Secţia de Infecţioase... Eu nu merg acolo

Alegeri parlamentare. Pacienţii COVID-19 de la Spitalul Victor Babeş Timişoara nu pot vota. Membru secţia de vot: Cu o simplă mască, să intrăm pe Secţia de Infecţioase... Eu nu merg acolo

Să votezi, e dreptul tău, stipulat în Constituţie. Dar, tot acolo, e prevăzut şi dreptul la sănătate. Drept pe care membrii secţiilor de vot îl invocă atunci când refuză pacienţii COVID-19.

La Spitalul Victor Babeş, din Timişoara, 32 de bolnavi au vrut să voteze. Ei au făcut solicitare, dar au fost refuzaţi. De ce? Îţi explică Ioan Togerescu, membru al secţiei de votare la care este arondat Spitalul Victor Babeş.

Ioan, Togerescu, membru Secţia de Vot 163 Timişoara: Deoarece nu suntem echipaţi corespunzător. Cu o simplă mască, să intrăm pe Secţia de Infecţioase... Eu nu merg acolo. Au mai fost colegi la alegerile locale, care au riscat. Pur şi simplu au riscat.

Situaţia este identică şi în cazul celorlalţi membri, mai ales a celor care au avut contact cu bolnavi COVID-19.

Bungău Răducanu pune sănătatea mai presus de orice.

Bungău Răducanu, locţiitor, Secţia de Vot 163 Timişoara: Am întrebat membrii de partid dacă sunt de acord şi cine vrea să meargă şi au refuzat total. Am mai fost şi data trecută şi nu vreau să mă mai risc. Nu vreau să îmi pun viaţa în pericol şi să mă infectez cu acest COVID-19.

Astfel de probleme au fost şi la algerile locale. Legislaţia este deficitară la acest capitol. Membrii secţiilor nu pt fi forţaţi să meargă cu urna mobilă.

Mihaela Robu, locţiitor, preşedinte BEJ Timiş: Biroul Electoral Judeţean nu poate să intervină asupra dispoziţiei luate de Biroul Secţiei de votare. Urmează să luăm act de acest proces verbal. Poate fi eventual o contravenţie, privind refuzul de a participa la activitatea Biroului Eectoral al Secţiei de Votare.

Imediat după închiderea urnelor, Mediafax.ro va prezenta primul exit-poll disponibil în România, pentru alegerile parlamentare 2020. Rezultatele exit-poll-ului CURS-Avangarde vor fi anunţate duminică, la ora 21.00, imediat după închiderea urnelor de vot, pe site-ul mediafax.ro.

Rezultatele de la exit-poll nu iau în calcul voturile din diaspora, sondajul fiind realizat doar pentru secţiile de votare de pe teritoriul României.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici