5 cadre medicale au murit în România de la începutul epidemiei de COVID 19 şi peste 1.000 sunt infectaţi. Cine sunt eroii care au pierdut lupta?

  • O doctoriţă de 68 de ani din Botoşani a murit azi de COVID 1
  • De la începutul epidemei 5 cadre medicale au pierdut lupta cu noul coronavirus
  • 1.031 de cadre medicale sunt infectate cu COVID 19 în România
3275 afișări
Imaginea articolului 5 cadre medicale au murit în România de la începutul epidemiei de COVID 19 şi peste 1.000 sunt infectaţi. Cine sunt eroii care au pierdut lupta?

5 cadre medicale au murit în România de la începutul epidemiei de COVID 19 şi peste 1.000 sunt infectaţi. Cine sunt eroii care au pierdut lupta?

Azi, Mariana Andrioaie, o doctoriţă de 68 de ani din Botoşani a pierdut lupta cu COVID 19. Este al doilea medic din România. Femeia a fost testată prima dată pe 24 martie dar rezultatul a fost negativ. Pe 19 aprilie a fost internată în secţia de Boli Infecţioase din Botoşani iar la a doua testare rezultatul a arătat că era ifnectată cu noul coronavirus. Pe 24 aprilie doctoriţa a fost transferată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi unde s-a şi stins din viaţă.

Primul deces din cauza COVID 19 din rândul personalului medical a fost o asistentă medicală, care lucra la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, la secţia de Anestezie Terapie Intensivă. Nina Dumbravă revenise în data de 13 martie şi a fost confirmată cu COVID 19 şase zile mai târziu. Femeia avea „condiţii medicale pre-existente (obezitate morbidă) şi suferise bronho-pneumonii repetate în ultimele 12 luni“. Ea a încetat din viaţă pe 2 aprilie.  

Cristian Stupiuc a fost ambulanţier în cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava. Bărbatul în vârstă de 53 de ani a prezentat simptome ale noului coronavirus pe 24 martie şi a fost confirmat pozitiv pe 30 martie. Acesta s-a stins din viaţa pe 7 aprilie acasă.

A urmat o asistentă de la Spitalul Militar Braşov. Femeia de 58 de ani a fost confirmată pozitiv şi internată la Spitalul de Pneumoftiziologie Braşov. Asistenta medical a avut nevoie de suport cu ventilator A fost transferată pe 6 apirlie la Spitalul suport Colentina din Capitală. Aceasta a murit pe 11 aprilie.

Primul medic care şi-a pierdut viaţa a lucrat la Spitalul Judeţean Constanţa până în data de 6 aprilie, când şi-a dat demisia. A fost confirmat pozitiv cu COVID 19 pe data de 7 aprilie. Pe 8 aprilie a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. A fsot transferat în Capitală la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş unde a murit pe 21 aprilie.

Pe 18 aprilie Ministerul Sănătăţii a anunţat că sunt 1.031 de cadre medicale infectate cu COVID 19 în ţara, cei mai mulţi în judeţul Suceava 462.

Cifrele oficiale sunt contrazise de numărătoarea paralelă a cadrelor medicale de la Federaţia “Solidaritatea Sanitară”, care susţine că sunt 1.941 de salariaţi din sănătate infectaţi cu COVID 19 şi că 9 şi-ar fi pierdut viaţa.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici