Video Cum te ajută tehnologia să fii în siguranţă. O brăţară şi o aplicaţie te ţin la distanţă de oamenii bolnavi de COVID-19

  • În Anvers, angajaţii din port testează o brăţară care îi împiedică să se apropie la mai puţin de 1,5 metri unul de celălalt
  • Australienii folosesc o aplicaţie care poate urmări cu cine au intrat în contact persoanele infectate
  • Dezvoltatorii aplicaţiilor promit transparenţă pentru a răspunde îngrijorărilor privind încălcarea intimităţii
747 afișări

Luna mai reprezintă momentul în care ţările şi economiile revin la viaţă. Poate te întrebi cum vei munci şi cum vei circula în siguranţă. Uite un exemplu din Belgia. În portul Anvers, angajaţii poartă brăţări care îi avertizează în momentul în care se apropie la mai puţin de un metru şi jumătate unul de altul.

John Baekelmans, directorul companiei producătoare: ” Începe să vibreze. Tot ce trebuie să facă cel care o poartă este să se dea câţiva paşi în spate, să se asigure că este la o distanţă sigură.”

Şi Australia a mizat pe tehnologie. Aproape două milioane de oameni au descărcat în 24 de ore o aplicaţie care urmăreşte cu cine au venit în contact. O persoană infectată încarcă datele imediat după diagnostic, iar focarele sunt oprite la timp.  

Brendan Murphy, ofiţerul medical şef al Australiei: ”Chiar dacă relaxăm restricţiile în viitor, oamenii vor trebui să schimbe pentru totdeauna modul în care interacţionează.”

Analiştii independenţi vor putea studia aplicaţia pentru a vedea dacă sunt îndeplinite şi condiţiile de asigurare a intimităţii datelor.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici