Africa începe testarea pentru coronavirus, pe măsură ce pandemia se extinde pe continent

  • Naţiunile africane se luptă să izoleze răspândirea virusului
  • Organizaţia Naţiunilor Unite avertizează despre 10 milioane de noi cazuri în ultimele 6 luni
  • Guvernele africane concep strategii pentru testarea eficientă a Covid-19
785 afișări
Imaginea articolului Africa începe testarea pentru coronavirus, pe măsură ce pandemia se extinde pe continent

africa

Numărul de infectări cu noul coronavirus de pe continentul african a înregistrat o creştere bruscă. În ultimele 10 zile au fost confirmate peste 40% din numărul de cazuri de infectări. Acest aspect crează îngrijorări în rândul specialiştilor, relatează The Guardian.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a emis avertismente spunând că este posibil să se ajungă la 10 milioane de noi cazuri pe continent în decurs de trei până la şase luni. Experţii sunt de părere, însă, că numărul deceselor poate fi mai mic dacă autorităţile sunt capabile să neutralizeze din timp focarele de infecţie apărute.

Specialiştii spun că unele dintre cele mai grave efecte ale contaminării cu noul virus pot fi atenuate de faptul că populaţia continentului este relativ tânără. Există, însă, şi pericole, generate în special de număul mare al celor care suferă de malnutriţie sau boli preexistente, precum HIV.

Şansele ca sistemele medicale cu resurse reduse să ofere un răspuns în faţa creşterii semnificative a numărului de infectaţi sunt reduse.

Furnizarea de instalaţii pentru unităţile de terapie intensivă din Africa se face într-un mod inadecvat şi multe ţări mari se confruntă cu deficit de ventilatoare.

Momentan, este dificil de calculat amploarea pe care răspândirea bolii o are pe continentul african pentru că procesul de testare este în curs de desfăşurare şi nu s-a finalizat.

Sursa foto: profimedia

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici