Alexandru Rafila: Modelul de răspândire a virusului 2019-nCoV în Italia începe să se extindă şi în alte ţări

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat că în Italia a apărut un model de răspândire rapidă a noului coronavirus, trend care începe să se extindă şi în alte ţări, precum Franţa sau Germania.

16004 afișări
Imaginea articolului Alexandru Rafila: Modelul de răspândire a virusului 2019-nCoV în Italia începe să se extindă şi în alte ţări

sursa: Profimedia Images

„Cred că în Italia e un model care riscă se se replice şi în alte ţări. Observăm trend asemănător în Franţa. Observăm trend asemănător, puţin mai lent, în Germania, deci ţări foarte mari. Cred că Italia trebuia să ia măsuri mai devreme. Noi avem cazuri de transmitere din import şi ulterior cazuri de transmitere în comunitate, când nu au oameni cu simptome însă se transmite uşor”, a declarat Alexandru Rafila, duminică, la Digi 24.

El a precizat că este mai greu să ţii situaţia sub control atunci când ai un areal mai mare de extindere.

„De exemplu, cetăţeanul de la Roma a venit în România cu această infecţie, deşi un prezenta simptome. Când se întâmplă pe un areal mare atunci e foarte greu să controlezi lucruri şi atunci autorităţile fac mari eforturi”, a conchis Rafila.

În Italia, numărul deceselor din cauza coronavirusului a crescut alarmant într-o singură zi, de la 233 la 366, iar bilanţul persoanelor infectate este cu 25% şi anume de la 5.883 la 7.375 de cazuri, potrivit Agenţiei italiene pentru Protecţie Civilă, citată de BBC. La nivel mondial, Italia este, începând de duminicăi, a doua cea mai afectată ţară din lume, după China.

În acest moment, în România sunt 15 persoane infectate cu noul COVID-19. Două cazuri au fost confirmate duminică, unul în Bucureşti, altul în Mureş. Până acum sunt două cazuri de infectare cu noul virus în Capitală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici