Anchetă în cazul unei paciente confirmată cu COVID-19: Nu ar fi completat chestionarul la vamă şi ar fi declarat în fals că nu vine din Italia

  • Autorităţile din Cluj au declanşat o anchetă în cazul unei paciente de 33 de ani din judeţ care a fost confirmată cu coronavirus.
  • Există suspiciuni că aceasta nu a completat chestionarul la vamă.
  • Femeia ar fi declarat în fals că nu vine din Italia, transmite corespondentul MEDIAFAX.
1123 afișări
Imaginea articolului Anchetă în cazul unei paciente confirmată cu COVID-19: Nu ar fi completat chestionarul la vamă şi ar fi declarat în fals că nu vine din Italia

Sursa foto: Profimedia

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a declarat, vineri, că au fost identificate 7 persoane cu care femeia ar fi intrat în contact şi cărora li s-au prelevat probe.

”Pacienta din judeţul Cluj de 33 de ani, depistată pozitiv joi, a ajuns la Borş cu un autoturism în data de 10 martie la ora 3 dimineaţa, fiind însoţită de 2 persoane din Caraş-Severin şi Oradea, care au intrat în izolare la domiciliu. Femeia din Cluj a ajuns la rude în Cluj-Napoca, iar ulterior s-a cazat la un hotel în Cluj-Napoca. După 2 ore s-a deplasat pe jos la Spitalul de Boli Infecţioase cu simptome. Au fost identificaţi 7 contacţi cărora li s-au prelevat probe. Este posibil să fi declarat fals la graniţă că nu vine din Italia, se mai fac verificări, este o anchetă în derulare. Nu ar fi completat chestionarul la vamă”, a spus Abrudean.

Potrivit acestuia, vineri au mai fost aplicate 3 amenzi de 10.000 de lei pentru 2 persoane din Cluj-Napoca şi una pentru o persoană dintr-o comună din judeţ care nu au respectat izolarea la domiciliu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici