AstraZeneca spune că nu va întârzia livrarea vaccinului anti-Covid în al doilea trimestru. Oficialii UE rămân precauţi

  • AstraZeneca spune că nu va întârzia livrarea vaccinului anti-Covid în al doilea trimestru al anului şi va trimite 180 milioane de vaccinuri către Europa.
  • Chiar dacă AstraZeneca ar livra 180 de milioane de doze în al doilea trimestru, ar pierde în continuare obligaţiile sale contractuale de a livra 300 de milioane până la sfârşitul lunii iunie.
362 afișări
Imaginea articolului AstraZeneca spune că nu va întârzia livrarea vaccinului anti-Covid în al doilea trimestru. Oficialii UE rămân precauţi

20 de milioane de vaccinuri vor pleca spre Italia, a declarat joi Lorenzo Wittum, directorul farmaceutic al AstraZeneca, filiala din Italia, potrivit Reuters.

Oficialii UE rămân, însă, precauţi cu privire la aprovizionare.

Reuters scria marţi, citând un oficial al UE, că AstraZeneca ar urma să livreze mai puţin de jumătate din vaccinuri faţă de cât a fost contractat să furnizeze Uniunii Europene în al doilea trimestru.

Lorenzo Wittum declara pentru „Corriere della Sera” că Italia va primi 5 milioane de vaccinuri până la sfârşitul lunii martie, mai puţin decât cele 8 milioane de doze convenite anterior. În total, numărul vaccinurilor ce urmează să ajungă în Italia, până în iunie, este 25 de milioane de doze.

„Confirm că vom livra 180 de milioane de doze către Europa în al doilea trimestru al anului, dintre care 20 de milioane către Italia", a spus Lorenzo Wittum, adăugând că nu ia în considerare ipoteza, apărută în urmă cu câteva zile, unei aprovizionări mai mult decât înjumătăţite, adică cu 90 de milioane de vaccinuri mai puţine.

Ministerul italian al sănătăţii şi-a revizuit, pe 12 februarie, planul de vaccinare, reducând dozele preconizate de la AstraZeneca în al doilea trimestru la aproximativ 10 milioane de la 18 milioane.

„AstraZeneca se comportă ca un vânzător de maşini second-hand care nu este de încredere. Obţinerea de date fiabile de la această companie este încă o provocare”, declara parlamentarul european Esther de Lange, vicepreşedinta Grupului PPE, care punea la îndoială reţeaua de aprovizionare a companiei.

Chiar dacă AstraZeneca ar livra 180 de milioane de doze în al doilea trimestru, ar pierde în continuare obligaţiile sale contractuale de a livra 300 de milioane până la sfârşitul lunii iunie dacă nu va creşte aprovizionările în primul trimestru, reduse la 40 de milioane de doze de la 90 milioane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici