Autorităţile au decis: românii au voie să participe la slujba de Înviere, dar nu şi la petreceri

  • Ministrul de Interne şi prefecţii au stabilit regulile de Paşte.
  • Lucian Bode vrea să vadă mai mulţi poliţişti în stradă de Înviere.
  • Premierul Florin Cîţu: Suntem pe o pantă descrescătoare a acestui val trei.
  • Prefect Capitală: Nu există o regulă privind invitaţii dintr-o casă.
839 afișări
Imaginea articolului Autorităţile au decis: românii au voie să participe la slujba de Înviere, dar nu şi la petreceri

Autorităţile au decis: românii au voie să participe la slujba de Înviere, dar nu şi la petreceri

Prefecţii se pregătesc de Paşte. Au primit instrucţiuni de la premier să verifice stadiul pregătirilor. Ministrul de Interne, Lucian Bode, vrea să vadă mai mulţi poliţişti pe străzi şi în apropierea bisericilor.

Autorităţile vor ca Paştele şi 1 Mai să fie fără probleme. Peste 1.700.000 de persoane vor participa la slujba de Înviere. Cu toate acestea, restricţiile se ridică doar pentru a merge la slujba de Înviere, sunt interzise petrecerile, potrivit prefectului Capitalei.

„Suntem, în ceea ce priveşte pandemia, pe o pantă descrescătoare a acestui val trei, şi trebuie să consolidăm. Ceea ce a fost mai greu a trecut. (n.r. de Paşte). Avem aceleaşi reguli, mască, distanţare socială, dezinfectant”, a spus Florin Cîţu.

„Restricţiile sunt ridicate pentru a merge la slujbă, nu pentru a desfăşura alte tipuri de activităţi. Sunt menţinute toate măsurile de siguranţă, şi anume: purtarea măştii, distanţarea fizică. Nu există o regulă privind câţi invitaţi ar putea să fie într-un apartament. Sunt interzise petrecerile, în orice fel de zonă”, a declarat Alin Stoica, Prefectul Capitalei.

Măsuri sporite se iau şi la Constanţa. 35 de mii de persoane vor merge la malul mării în weekendul Paştelui.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici