Avertisment OMS: Rată accelerată a infectării cu coronavirus pe un întreg continent. Ating 100.000 de noi cazuri de 5 ori mai repede

  • Creşte numărul de cazuri de coronavirus în Africa
  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că ritmul de răspândire a virusului SARS-CoV-2 e tot mai rapid
  • Continentul a depăşit 200.000 de cazuri la începutul acestei săptămâni
6058 afișări
Imaginea articolului Avertisment OMS: Rată accelerată a infectării cu coronavirus pe un întreg continent. Ating 100.000 de noi cazuri de 5 ori mai repede

Sursa FOTO: Profimedia

În cadrul unei şedinţe de briefing video găzduite joi de asociaţia de presă a ONU la Geneva, doctorul Matshidiso Moeti, directorul regional al organizaţiei pe continentul african, a adus în discuţie o problemă îngrijorătoare.

Acesta a declarat că „a durat 98 de zile pentru a ajunge la primele 100.000 de cazuri şi doar 18 zile pentru a trece pragul de 200.000 de cazuri“. Africa a înregistrat până în prezent 5.635 de decese în urma infectării cu noul coronavirus.

„Chiar dacă aceste cazuri reprezintă mai puţin de 3% din totalul global, este clar că pandemia a intrat pe o pantă ascendentă accelerată.”

Africa de Sud este cea mai afectată ţară de pe continent, raportând mai mult de un sfert din totalul infecţiilor COVID-19. Conform unui raport AFP citat de The Guardian, Africa a înregistrat mai puţin de 6.000 de decese, iar cinci ţări cumulează aproximativ 70% din total: Africa de Sud, Algeria, Nigeria, Egipt şi Sudan.

„Pandemia este momentan concentrată în zonele urbane, în capitale şi în jurul acestora, dar vedem tot mai multe cazuri răspândite în provincie”, a spus Moeti. Potrivit rapoartelor OMS, în majoritatea ţărilor de pe continentul african, virusul a pătruns în urma zborurilor internaţionale din Europa.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici