Avertismentul lui Valeriu Gheorghiţă: Perspectiva unui nou val e clară, iar varianta Delta va deveni dominantă

Perspectiva unui nou val este cât se poate de clară, iar varianta Delta a tulpinii virale SARS-COV-2 are toate caracteristicile să devină dominantă, anunţă şeful campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiţă.

7110 afișări
Imaginea articolului Avertismentul lui Valeriu Gheorghiţă: Perspectiva unui nou val e clară, iar varianta Delta va deveni dominantă

Avertismentul lui Valeriu Gheorghiţă: Perspectiva unui nou val e clară, iar varianta Delta va deveni dominantă

Fiecare centru de vaccinare fix va avea ca obiectiv asigurarea de echipe mobile. Este important ca într-o perioadă de circa o lună - o lună şi jumătate - să asigurăm trecerea prin fiecare localitate în parte, pentru că perspectiva unui nou val în special în sezonul rece, în toamnă, este cât se poate de clară şi foarte probabil că varianta Delta a tupinii virale are toate caracteristicile să devină dominantă”, spune Valeriu Gheorghiţă.

El apreciază că este important să fie asigurat accesul la vaccinare a tuturor oamenilor care, evident, şi doresc să se vaccineze.

„Vom informa pe toate canalele oficiale reprezentanţii autorităţilor locale, primarii, pentru a colabora cu reprezentanţii direcţiilor de Sănătate Publică, în perspectiva accesului la vaccinare şi pentru a pune la comun toate resursele de la nivelul judeţului şi local pentru a facilita procesul de vaccinare”, adaugă şeful CNCAV.

Gheorghiţă precizează că intenţia autorităţilor este ca echipele mobile să asigure procesul de vaccinare in fiecare localitate.

CITEŞTE AICI Cele mai frecvente simptome ale tulpinii Delta, descoperită în India. Pierderea mirosului nu se află în primele 10

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici