Beatrice Mahler, încrezătoare că românii îşi vor vaccina copiii: „Eu sper că îşi vor vaccina copiii”

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Bucureşti, este încrezătoare că românii îşi vor vaccina copiii după ce autorităţile europene vor autoriza vaccinul produs de Pfizer.

1020 afișări
Imaginea articolului Beatrice Mahler, încrezătoare că românii îşi vor vaccina copiii: „Eu sper că îşi vor vaccina copiii”

Beatrice Mahler, încrezătoare că românii îşi vor vaccina copiii

Beatrice Mahler a spus, vineri seara, la Digi 24, că majoritari la vaccinare au fost adulţii care au copii cu vârste între 12 şi 18 ani şi că este normal ca dacă şi-au dorit protecţie pentru ei, să îşi dorească şi pentru copiii lor.

„Eu sper că da. Eu sper că îşi vor vaccina copiii pentru că, din ce am văzut, persoanele care s-au prezentat la vaccinare au fost în majoritate din categoria de vârstă adultă, persoane care au copii între 12 şi 18 ani şi atunci, atâta timp cât eu vreau să mă protejez şi înţeleg nevoia de protecţie, cu siguranţă vreau să îi asigur aceleaşi condiţii şi copilului meu şi probabil că o să întreb mai mult fiind vorba de copilul meu, dar cu siguranţă voi dori să fac tot ce se poate ca el să fie protejat”, a spus managerul Institutului „Marius Nasta”.

Potrivit medicului, va fi nevoie de informare, pentru ca părintele să ştie exact ce indicaţie are vaccinul.

Am văzut că la orice copil vaccinarea pe care o administrăm în acest moment la grupele de vârstă tinere răspunsul prin anticorpi este mult mai eficient decât la vârstnici, iar reacţiile adverse nu sunt atât de evidente sau atât de semnificative încât să ne sperie să nu facem vaccinul”, a mai spus Mahler.

Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (FDA) a autorizat vaccinul Pfizer-BioNTech pentru copiii cu vârste între 12 - 15 ani din SUA.

„Aceasta este o veste minunată”, a spus dr. Kristin Oliver, pediatru şi expert în vaccinuri la Spitalul Mount Sinai din New York: „Am aşteptat mult timp pentru a începe să protejăm copiii din această grupă de vârstă”, scrie The New York Time.

Vaccinul Pfizer-BioNTech era autorizat până acum în urgenţă pentru adolescenţii cu vârsta de 16 ani şi peste.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici