Capitală europeană care suspectează apariţia unor noi variante de coronavirus, mult mai puternice. „Există o dinamică enormă”

  • Noi variante de coronavirus sunt suspectate că ar fi provocat un salt brusc al numărului de cazuri în capitala Rusiei, a declarat primarul Serghei Sobeanin, joi.
  • El a menţionat că numărul de infectări zilnice din capitală a crescut de la 3.000 la 7.000 în câteva zile şi se aşteptă să atingă peste 9.000 la sfârşitul săptămânii.
  • Primarul a ordonat miercuri vaccinări obligatorii pentru locuitorii din Moscova care lucrează în industria serviciilor, invocând o creştere „dramatică” a infecţiilor cu coronavirus.
2048 afișări
Imaginea articolului Capitală europeană care suspectează apariţia unor noi variante de coronavirus, mult mai puternice. „Există o dinamică enormă”

Capitală europeană care suspectează apariţia unor noi variante de coronavirus, mult mai puternice. „Există o dinamică enormă”

Cel mai probabil ne confruntăm cu variante noi, mai agresive, care se răspândesc mai repede", a declarat primarul Serghei Sobeanin în timpul unei conferinţe video cu oficiali guvernamentali care luptă împotriva pandemiei.

Aproximativ 60% din toţi lucrătorii din industria serviciilor din Moscova, puţin peste două milioane de persoane, au primit ordin să fie complet vaccinaţi până pe 15 august, inclusiv şoferi de taxi, personalul din locurile culturale şi lucrătorii din restaurante, potrivit The Moscow Times.

Serghei Sobeanin a anunţat săptămâna aceasta că este o săptămână „nelucrătoare” în capitală pentru a încerca să controleze virusul.

Oficialii sanitari din Moscova au raportat în ultimele săptămâni o creştere constantă a numărului de noi infectări, reflectând o tendinţă în toată Rusia.

Ministrul Sănătăţii, Mihail Murashko, a declarat că numărul cazurilor din Rusia a crescut în medie cu 30% în ultimele săptămâni, iar persoanele cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani au fost deosebit de afectate.

„Proporţia variantei indiene [Delta] a progresat în mod clar în ultimele două săptămâni", a adăugat Anna Popova, şefa supravegherii sănătăţii Rospotrebnadzor.

Serghei Sobeanin, primarul oraşului cu aproximativ 12 milioane de locuitori, care este epicentrul focarului din Rusia, a declarat că doar 1,8 milioane de locuitori au fost vaccinaţi.

Din decembrie, doar 19 milioane dintr-o populaţie naţională de 146 milioane au primit cel puţin o doză de vaccin, potrivit site-ului Gogov, care calculează cifrele COVID-19 pe regiuni.

Rusia a depăşit joi Marea Britanie, fiind ţara europeană care a înregistrat cele mai multe decese cauzate de COVID-19, 127.992.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici