Care sunt sintomele COVID-19 la care trebuie să fii atent

  • Mulţi pacienţi Covid rămân cu simptome o perioadă mai lungă de timp
  • Anumite simptome arată că problemele pot persista o perioadă mai îndelungată
  • Oboseala, durerile de cap şi durerile musculare sunt printre simptomele enumerate
  • Vârsta, IMC şi sexul joacă de asemenea un rol important în vindecare
4679 afișări
Imaginea articolului Care sunt sintomele COVID-19 la care trebuie să fii atent

Care sunt sintomele COVID-19 la care trebuie să fi atent

Anumite simptome precum, oboseală, cefalee, dificultăţi de respiraţie, o voce răguşită şi dureri musculare sau corporale s-au dovedit a fi semne timpurii că un pacient ar putea să nu-şi revină rapid, spune un studiu realizat de King’s College London. Nicoleta a avut Covid şi s-a confruntat cu dureri de cap, dureri musculare şi a răguşit. Acum, la două luni şi ceva de la debutul infecţiei, încă nu şi-a revenit complet.

NICOLETA, pacient Covid: Ce am observant la modul obiectiv este că aveam un puls foarte mare făcând foarte puţin efort. Au mai fost mici episode de durere de cap. Mirosul a început să revină după destul de mult timp, iar acum după două luni încă nu am miros 100%.

Studiul a examinat peste 4.000 de pacienţi cu coronavirus din Suedia, Marea Britanie şi SUA. Aproximativ 20% au spus că încă nu se simt mai bine după patru săptămâni - pragul la care cercetătorii marchează un caz de COVID lung. Studiul a constatat că pacienţii care au prezentat mai mult de cinci simptome în prima săptămână de boală au fost mult mai predispuşi să dezvolte COVID îndelungat. Acest lucru a fost adevărat pentru sex şi grupe de vârstă. Cercetătorii au identificat şi cinci simptome care preziceau un caz de COVID îndelungat mai mult decât altele: oboseală, cefalee, dificultăţi de respiraţie, o voce răguşită şi dureri musculare sau corporale. 

ADRIAN MARINESCU, medic infecţionist: Predispoziţia genetică ne spune că o persoană infectat cu Sars-Cov-2 are sindrom inflamator într-o mai mare măsură. Trebuie să ştim că sindromul inflamator este răspunzător de cele mai multe dintre simptomele pe care le avem, că sunt respiratorii, că sunt digestive, este clar că plecăm de la inflamaţie sunt persoane care au o evoluţie prelungită explicată de faptul că rămân pentru mai mult timp cu sindrom inflamator. 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici