Ce spune Nelu Tătaru despre posibilitatea unei carantine la 10.000 de cazuri

Încă suntem într-un moment în care putem gestiona lucrurile pentru a nu se ajunge la lockdown nici măcar după alegerile parlamentare, a declarat, miercuri, la Sibiu, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, însă totul va fi diferit dacă sistemul medical va fi colmatat.

2980 afișări
Imaginea articolului Ce spune Nelu Tătaru despre posibilitatea unei carantine la 10.000 de cazuri

Ce spune Nelu Tătaru, despre posibilitatea unei carantine la 10.000 de cazuri

Încă suntem într-un moment în care putem gestiona lucrurile pentru a nu se ajunge la lockdown nici măcar după alegerile parlamentare, a declarat, miercuri, la Sibiu, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, însă totul va fi diferit dacă sistemul medical va fi colmatat.

Întrebat într-o conferinţă de presă, la Sibiu, dacă România va intra în lockdown după alegerile parlamentare, Nelu Tătaru a spus că încă suntem într-un moment în care situaţia poate fi gestionată.

„Nu urmărim şi nu cred că vom avea un lockdown, dar noi va trebui, fiecare dintre noi, prin componenta noastră pe care o putem aduce, prin acest efort, să nu ajungem nici măcar la anumite carantinări de localităţi. Suntem într-un moment în care putem gestiona acest lucruri, dar nu putem gestiona singuri ca parte medicală. Este şi o parte a populaţiei civile. Sunt nişte reguli care trebuie respectate”, a spus Tăataru.

Întrebat, în continuare, dacă nu se va impune lockdown-ul nici dacă România va trece de 10.000 de cazuri pe zi, Tătaru a spus că totul depinde de sistemul sanitar şi de nivelul de răspuns al acestuia.

„Depinde foarte mult ce înseamnă acel prag de 10.000, dacă acel prag de 10.000 sunt (pacienţi – n.r.) simptomatici, sunt izolaţi, sunt carantinaţi sau dacă acel prag de 10.000 va colmata sistemul medical. Atunci va fi diferit”, a răspuns Tătaru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici