Cinci cazuri noi de infectare cu tulpina britanică SARS-CoV-2, depistate în România. Toate persoanele sunt din acelaşi judeţ

  • Cinci cazuri noi de infectare cu tulpina britanică au fost depistate în România.
  • Toate persoanele sunt din Botoşani.
  • Numărul total al infectărilor a ajuns la 64 de cazuri.
3086 afișări
Imaginea articolului Cinci cazuri noi de infectare cu tulpina britanică SARS-CoV-2, depistate în România. Toate persoanele sunt din acelaşi judeţ

Ministerul Sănătăţii a fost informat miercuri de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) că au fost raportate încă cinci noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7.

Toate persoanele infectate sunt din judeţul Botoşani.

Este vorba despre trei persoane care fac parte dintr-un focar, respectiv un bărbat în vârstă de 79 de ani şi două femei în vârstă de 84 de ani şi, respectiv, 78 de ani, ultima dintre acestea fiind contact cu o persoană revenită de curând din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Un alt caz reprezintă o femeie în vârstă de 52 ani, care provine dintr-un alt focar depistat în judeţ.

Al cincilea caz reprezintă un bărbat în vârstă de 60 ani, a cărui sursă este necunoscută.

Până în prezent, CNSCBT a confirmat, la nivel naţional, 64 de cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici