Cioloş atenţionează asupra unei posibile crize economice pentru care România trebuie să fie pregătită

  • Fostul premier tehnocrat a adăugat că vede din parte Guvernului „tentative firave de acţiune”.
  • Preşedintele PLUS a mai spus că „în aceste zile, România, aflată deja într-o criză politică majoră, creată în primul rând de lipsa unui guvern, trebuie să se pregătească pentru a face faţă unei crize şi mai mari, cea cauzată de noul coronavirus”.
3515 afișări
Imaginea articolului Cioloş atenţionează asupra unei posibile crize economice pentru care România trebuie să fie pregătită

Cioloş atenţionează asupra unei posibile crize economice pentru care România trebuie să fie pregătită

Dacian Cioloş a declarat că un test de capacitate pe care România nu îşi permit să-l pice este criza cauzată de coronavirus. Liderul PLUS a precizat că, în cazul în care scapă de sub control situaţia, atunci trebuie să fim pregătiţi şi de o criză economică.

„Criza cauzată de coronavirus este un test de capacitate pe care România nu-şi permite să-l pice. Dacă această criză sanitară va fi scăpată de sub control, trebuie să ne pregătim şi de o criză economică. Azi e nevoie de un guvern responsabil, care să înţeleagă urgenţa momentului, care sa propună soluţii rapide, solide şi mature. Trebuie să ieşim din logica electorală”, a scris Dacian Cioloş, luni, pe Facebook.

Fostul premier tehnocrat a adăugat că vede din parte Guvernului „tentative firave de acţiune”.

„Ce văd până acum din partea Guvernului de la Bucureşti? Teamă de adevăr şi tentative firave de acţiune. Atitudini paternaliste, informaţii limitate, explicaţii puţine, efort minim de a explica riscurile posibile. Guvernul, autorităţile nationale si locale trebuie să fie pregătite să gestioneze un apogeu al epidemiei care riscă să paralizeze un sistem de sănătate vlăguit şi să facă asta fără să pună pe butuci o economie care are deja imunitatea la pământ”, a completat Cioloş.

Preşedintele PLUS a mai spus că „în aceste zile, România, aflată deja într-o criză politică majoră, creată în primul rând de lipsa unui guvern, trebuie să se pregătească pentru a face faţă unei crize şi mai mari, cea cauzată de noul coronavirus”.

România închide traficul aerian către şi dinspre Italia, de teama coronavirusului, începând de luni, a anunţat, duminică noaptea, ministrul de Interne, Marcel Vela. Măsura e valabilă până pe 23 martie.

De asemenea, evenimentele cu un număr mai mare de 1.000 de persoane sunt interzise, a spus Raed Arafat, duminică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici