Campania de vaccinare anti-Covid. Populaţia care va fi imunizată în etapa a doua

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a făcut luni precizări în ceea ce priveşte populaţia care va fi imunizată anti-Covid în a doua etapă a campaniei de vaccinare.

5733 afișări
Imaginea articolului Campania de vaccinare anti-Covid. Populaţia care va fi imunizată în etapa a doua

Potrivit CNCAV, în etapa a II-a a Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România este inclusă populaţia la risc, reprezentată de adulţii cu vârsta peste 65 de ani şi de persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcţie de indicaţiile vaccinurilor utilizate.

„În conformitate cu dovezile ştiinţifice actuale, în categoria <boli cronice> se încadrează oricare dintre următoarele afecţiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni renale, afecţiuni oncologice, afecţiuni pulmonare, afecţiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecţiuni hepatice moderate/severe, afecţiuni autoimune, imunodepresii severe: pacienţi transplantaţi, cu consult medical prealabil, pacienţi care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienţi infectaţi cu HIV/SIDA”, a transmis CNCAV.

A doua etapă a campaniei de vaccinare ar urma să înceapă după 15 ianuarie. LISTA COMPLETĂ 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici