Coronavirus în lume LIVE UPDATE 1 septembrie: Femeile au un răspuns imunitar mai puternic împotriva COVID / Dezavantaje ale vaccinurilor fabricate în Rusia şi în China. Ce spun oamenii de ştiinţă

1923 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 1 septembrie: Femeile au un răspuns imunitar mai puternic împotriva COVID / Dezavantaje ale vaccinurilor fabricate în Rusia şi în China. Ce spun oamenii de ştiinţă

Studiu american: Femeile au un răspuns imunitar mai puternic împotriva COVID decât bărbaţii

Femeile au un răspuns imunitar mai puternic împotriva COVID-19 decât bărbaţii. Este concluzia unor cercetători de la Universitatea Yale din SUA. Cercetarea a fost realizată pe o sută de pacienţi şi a demonstrat că, în cazul bărbaţilor, sistemul imunitar produce mai multe citokine decât femeile.

Dezavantaje ale vaccinurilor COVID-19 fabricate în Rusia şi în China. Ce spun oamenii de ştiinţă

Vaccinurile sunt considerate a fi esenţiale în combaterea pandemiei care a făcut peste 845.000 de victime în întreaga lume. După unii experţi, vaccinurile împotriva COVID-19 dezvoltate în Rusia şi în China au în comun un neajuns: se bazează pe un virus de răceală la care au fost expuşi mulţi oameni, fapt ce le poate limita eficacitatea. Vaccinul produs de compania CanSino Biologics, care este aprobat pentru uz militar în China, este o formă modificată de adenovirus de tip 5 sau Ad5. Compania se află în negocieri pentru a obţine aprobare de urgenţă în mai multe ţări înainte de a finaliza studii pe scară largă, a raportat Wall Street Journal săptămâna trecută.

Mai multe virusuri se vor transmite de la oameni la animale în viitorul apropiat

Sarah Gilbert, persoana din spatele vaccinului Covid de la Universitatea Oxford, avertizează că densitatea mărită a populaţiei şi multitudinea deplasărilor cresc probabilitatea ca aceste focare să apară şi virusurile să se răspândească şi să devină mai greu de eradicat.

COVID la US Open. Un jucător a fost testat şi are coronavirus

A apărut primul caz de infectare cu COVID de la US Open chiar înainte ca turneul să înceapă. Benoit Paire, favoritul numărul 17, a fost depistat pozitiv. Organizatorii turneului de la Flushing Meadows au anunţat pe reţelele de socializare că a apărut primul caz. Totuşi, Paire nu e afectat de virus. S-a filmat relaxându-se pe plajă după ce a primit rezultatele testului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici