Mai multe virusuri se vor transmite de la oameni la animale în viitorul apropiat

  • Populaţia în creştere şi deplasările internaţionale facilitează dezvoltarea virusurilor.
  • Bolile transmise de animale au devenit mai frecvente din cauza defrişărilor şi a agriculturii.
  • În viitor este posibil ca multe boli cu potenţial pandemic să treacă de la animale la oameni din cauza stilului de viaţă modern.
209 afișări
Imaginea articolului Mai multe virusuri se vor transmite de la oameni la animale în viitorul apropiat

Pofimedia

Sarah Gilbert, persoana din spatele vaccinului Covid de la Universitatea Oxford, avertizează că densitatea mărită a populaţiei şi multitudinea deplasărilor cresc probabilitatea ca aceste focare să apară şi virusurile să se răspândească şi să devină mai greu de eradicat.

„Din cauza modului în care lucrurile au mers în lume, este mai probabil să avem infecţii zoonotice care să provoace focare în viitor.” a declarant aceasta pentru The Independent.

Bolile transmise de animale au devenit mai frecvente în ultimii ani din cauza creşterii consumului de  carne şi a defrişărilor. Deşi originea nu este încă cunoscută, consensul este că a provenit de la lilieci, înainte de a ajunge la un alt animal care l-a transmis oamenilor.

Covid-19 s-a dovedit a fi cea mai mortală şi contagioasă boală provenită de la animale. Peste 25 de milioane de oameni s-au îmbolnăvit şi 850.000 au murit.  

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici