Coronavirus în România LIVE UPDATE 18 octombrie. Bilanţul de COVID-19 se menţine aproape de 4.000 de cazuri. Bucureştiul a trecut de pragul de 3 la mia de locuitori

  • Alte 3.920 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19) au fost raportate duminică, la un număr semnificativ mai mic de teste.
  • Ieri au fost înregistrate 3.952 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 şi 63 de decese.
  • Bucureştiul a trecut de pragul de 3 la mia de locuitori şi se poate încadra în categoria scenariului roşu, de închidere a şcolilor.
  • Conform celor mai recente decizii ale autorităţilor, în zonele în care incidenţa depăşeşte 3 la mie purtarea măştii este obligatorie în toate spaţiile deschise.
57607 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în România LIVE UPDATE 18 octombrie. Bilanţul de COVID-19 se menţine aproape de 4.000 de cazuri. Bucureştiul a trecut de pragul de 3 la mia de locuitori

Coronavirus în România LIVE UPDATE 18 octombrie. 176.468 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Record de internări la terapie intensivă. Bilanţ COVID-19 actualizat

CORONAVIRUS România. Bilanţ actualizat 18 octombrie

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 3.920 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 

19.507 de teste au fost efectuate în ultimele 24 de ore, un număr substanţial mai mic faţă de cel de ieri, de 31.767 de teste.

Graficul judeţelor în funcţie de rata de infectare arată că Bucureştiul a trecut de pragul de 3 la mia de locuitori şi este urmat de judeţele Vâlcea şi Alba.  

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcţiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului Bucureşti şi al judeţelor este următorul:

 

CITEŞTE ŞI  Situaţia pe judeţe. Bucureştiul a înregistrat peste 700 de cazuri noi şi a trecut de 3 la mia de locuitori. Două judeţe au raportat peste 200 de cazuri. LISTA completă

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a menţionat pe 13 octombrie, când a fost controversa legată de raportările diferite, că măsurile în Bucureşti se vor lua decât după rata de 3,4 la mie. 

„Nu vom lua la 3,05 ci vom aştepta spre 3,4, ceva de genul acesta, ţinând cont şi de populaţia reală”, a spus Cojanu. 

Conform celor mai recente decizii ale autorităţilor, în zonele în care incidenţa depăşeşte 3 la mie purtarea măştii este obligatorie în toate spaţiile deschise.

Activitatea teatrelor, cinematografelor şi a restaurantelor ar urma să fie sistată când incidenţa este peste 3 la mie.

Atingerea pragului de 3 la mie ar putea afecta şi învăţământul.

 

60 de decese de Covid-19

În intervalul 17.10.2020 (10:00) – 18.10.2020 (10:00) au fost raportate 60 de decese (41 bărbaţi şi 19 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Maramureş, Mureş, Prahova, Timiş, Vaslui, Ilfov şi Municipiul Bucureşti.

Dintre acestea, 2 decese a fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 9 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 14 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 19 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 16 decese la categoria de peste 80 de ani.

58 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, 1 pacient nu a prezentat comorbidităţi, iar pentru 1 pacient  nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.984. Dintre acestea, 749 sunt internate la ATI. 

Până astăzi, 18 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 180.388 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

130.894 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

 

Situaţia îmbolnăvirilor de ieri, 17 octombrie

CITEŞTE AICI Coronavirus: Două judeţe sunt la un pas de restricţii suplimentare. Şi Bucureştiul e aproape de pragul limită

Te-ai obişnuit să aştepţi cu sufletul la gură raportarea zilnică a cazurilor de Covid-19. Îţi spun că rata de infectare din Bucureşti a ajuns, sâmbătă, la 2,75 cazuri la mia de locuitori. Este puţin mai mică decât în ultimele două zile, însă în continuare foarte aproape de pragul limită de trei la mia de locuitori, de la care ne aşteaptă restricţii suplimentare.

Mai aproape de acest indice sunt judeţele Alba şi Vâlcea, care au o rată de 2,8 cazuri la mia de locuitori. O rată de infectare de peste 2 există şi în judeţele Bacău, Cluj, Harghita şi Sălaj.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistratate cel puţin 100 de noi cazuri în 16 judeţe plus Municipiul Bucureşti. 

Tratamente inutile? Două dintre medicamentele aflate în schema de tratament pentru COVID-19 în România nu au niciun beneficiu, ci mai multe efecte secundare

Dacă la început mergeam în orb şi căutam cele mai bune soluţii pentru tratamentul infecţiei cu SARS COV2, acum lucrurile s-au mai aşezat şi sunt diferite. Au început să apară studii şi cercetări care ne arată care sunt medicamentele care funcţionează şi care nu. Doi medici români au analizat studiile făcute în utlima vreme şi îţi spun că două dintre medicamentele aflate acum în schema de tratament în România nu au niciun beneficiu, ci mai multe efecte secundare. Cristian Băicuş medic internist la Spitalul Colentina îţi explică faptul că hidroxiclorochina ajută doar ca boala să fie mai scurtă cu câteva zile şi că studiile arată că mortalitatea a crescut,  când a fost folosit acest medicament. Despre tratamentul cu  Lopinavir-Ritonavir, Ionuţ Nistor, medic nefrolog la Spitalul Parhon din Iaşi îţi spune că studiile nu arată niciun beneficiu. Cei doi au trimis memoriul şi către ministerul Sănătăţii şi către INSP şi solicită retragerea acestor medicamente din schema de tratament. Îţi reamintesc faptul că Didier Raoult, controversatul medic francez a susţinut încă din primăvară tratamentul cu hidroxiclorichină.

CORONAVIRUS România. Bilanţ Ieri

Au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 3.952 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 şi 63 de decese. La ATI se înregistrează un nou record: sunt internate 745 de persoane.

Până sâmbătă, 17 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 176.468 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

129.556 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 3.952 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 871 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

31.767 de teste au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 18.564 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 13.203 la cerere. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 2.832.679 de  teste.

63 de noi decese de Covid-19

Până astăzi, 5.812 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 16.10.2020 (10:00) – 17.10.2020 (10:00) au fost raportate 63 de decese (37 bărbaţi şi 26 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Iaşi, Maramureş, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş, Tulcea, Vaslui, Ilfov şi Municipiul Bucureşti.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 3 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 8 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 14 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 21 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 16 decese la categoria de peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.802. Dintre acestea, 745 sunt internate la ATI. 

Pe teritoriul României, 18.748 de persoane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 9.308 de persoane se află în izolare instituţionalizată. De asemenea, 44.154 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituţionalizată se află 46 de persoane.

 

Rata infectărilor se apropie de 3 la mia de locuitori. Graficul pe judeţe

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcţiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului Bucureşti şi al judeţelor este următorul:

Vâlcea şi Alba- 2,8

Bucureşti - 2,75

Sălaj - 2,29

Cluj - 2,22 

Harghita şi Bacău - 2,18

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici