Coronavirus: Alertă în Vietnam, autorităţile evacuează 80.000 de oameni, după ce au fost confirmate trei noi cazuri

  • Vietnamul evacuează 80.000 de oameni, în mare parte turişti, din Danang,
  • Măsura vine după ce trei rezidenţi au fost testat pozitiv pentru coronavirus în weekend, a declarat guvernul luni.
  • Vietnamul este încă închis pentru turişti străini.
4592 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: Alertă în Vietnam, autorităţile evacuează 80.000 de oameni, după ce au fost confirmate trei noi cazuri

Coronavirus: Alertă în Vietnam, autorităţile evacuează 80.000 de oameni, după ce au fost confirmate trei noi cazuri

Ţara din sud-estul Asiei este din nou în alertă, după ce sâmbătă guvernul a confirmat primele infecţii ale comunităţii din ultimele trei luni şi alte trei cazuri duminică, toate în Danang sau în jurul său, relatează Reuters.

Evacuarea va dura cel puţin patru zile şi va fi realizată în mare parte cu ajutorul companiilor aeriene interne care operează aproximativ 100 de zboruri zilnic din Danang câtre 11 oraşe vietnameze, a declarat guvernul într-un comunicat.

Vietnamul a impus măsuri stricte de carantină şi a desfăşurat un program de testare agresiv în timpul pandemiei, menţinându-şi totalul de infecţii raportate la doar 420, fără decese.

Vietnamul este încă închis pentru turişti străini, dar au existat o creştere a călătoriilor interne. Cei care se întorc din Danang în alte părţi ale ţării vor sta în autoizolare timp de 14 zile, a spus ministerul sănătăţii.

Mass-media de stat a declarat duminică că poliţia din Danang a arestat un bărbat chinez de 42 de ani, a spus că este şeful unui grup infracţional care ajută oamenii să intre ilegal în Vietnam din China.

Autorităţile nu au legat oficial noile cazuri din Danang cu imigraţia ilegală.

Guvernul a declarat luni într-o declaraţie separată că autorităţile din provincia Ha Giang, care se învecinează cu China, că au prins peste 1.500 de persoane care au trecut ilegal în provincie.

Cei mai mulţi dintre cei prinşi erau cetăţeni vietnamezi, se arată în declaraţie, aceştia au fost carantinaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici