COVID-19 face victime şi printre liderii politici. Premierul unei ţări a murit în urma infectării cu noul coronavirus la vârsta de 52 de ani

  • Prim-ministrul din ESwatini, Ambrose Dlamini a murit de de Covid-19
  • Premierul Eswatini, ultima monarhie absolutistă din Africa, a murit duminică într-un spital sud-african după ce a contractat coronavirus, a declarat guvernul într-un comunicat.
  • Reuters: Ambrose Dlamini, în vârstă de 52 de ani, fusese internat în Africa de Sud învecinată la începutul lunii decembrie, la două săptămâni după ce a fost testat pozitiv pentru Covid-19.
3377 afișări
Imaginea articolului COVID-19 face victime şi printre liderii politici. Premierul unei ţări a murit în urma infectării cu noul coronavirus la vârsta de 52 de ani

COVID-19 face victime şi printre liderii politici. Premierul unei ţări a murit în urma infectării cu noul coronavirus

„Majestăţile lor mi-au poruncit să informez naţiunea despre moartea tristă şi prematură a Excelenţei Sale, prim-ministrul Ambrose Mandvulo Dlamini”, a spus vicepremierul Themba Masuku.

Primul ministru „a decedat în această după-amiază în timp ce se afla sub îngrijiri medicale într-un spital din Africa de Sud”, a adăugat el, fără să detalieze cauza morţii lui Dlamini.

Dlamini anunţase la mijlocul lunii noiembrie că a fost test pozitiv la coronavirus, dar a spus că se simte bine şi că este asimptomatic.

Dlamini a fost numit prim-ministru în octombrie 2018.

Rolul şefului guvernului este limitat în Eswatini, unde actualul rege, aflat la putere din 1986, numeşte toţi miniştrii şi controlează parlamentul.

Cunoscut sub numele de Swaziland, regatul Eswatini a raportat peste 6.700 de cazuri de coronavirus şi 127 de decese în rândul populaţiei sale de 1,2 milioane de persoane.

Un grup al societăţii civile din Africa de Sud, reţeaua de solidaritate Swaziland (SSN), a acuzat guvernul că i-a acordat prim-ministrului tratament special, mutându-l într-o ţară cu asistenţă medicală mai bună.

Peste 39% din populaţia ţării trăia sub pragul sărăciei în 2016 şi 2017, potrivit Băncii Mondiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici