Cuba impresionează din nou: Va administra propriul vaccin anti COVID-19

  • Cuba va imuniza populaţia cu propriul vaccin
  • În primul semestru al anului 2021 populaţia va fi vaccinată
  • Cele două vaccinuri SOBERANA 01 şi SOBERANA 02 sunt în curs de elaborare la IFV
3731 afișări
Imaginea articolului Cuba impresionează din nou: Va administra propriul vaccin anti COVID-19

Cuba reuşeşte să administreze tuturor locuitorilor insulei propriul vaccin chiar în prima jumătate a anului.

Cubanezii sunt cunoscuţi pentru experienţa lor în reuşitele din domeniul cercetării vaccinurilor.

La Institutul de vaccinare IFV din Cuba se definitizează două vaccinuri împotriva SARS-Cov 2: Soberana 01 şi Soberna 02.

Vicente Vérez Bencomo, directorul Institutului de vaccinare Finlay (IFV), a spus că vaccinurile soberana „au avansat bine în testele clinice, primul încheie faza 1, iar al doilea intră în faza 2".

În ianuarie, aproape o mie de voluntari vor primi diferite variante de Soberana 02, ca după evaluări să urmeze cea de a treia fază cu participarea a 150.000 de persoane.

Se discută despre efectuarea celei de a treia faze a vaccinului Soberna 02 şi în alte ţări, deoarece Cuba prezintă un număr scăzut de cazuri de COVID-19. Pentru o populaţie de 11,2 milioane de locuitori, prezintă 11.434 de cazuri şi 143 decese asociate infecţiei cu SARS-CoV-2.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici