Date Reuters: Europa de Est este acum epicentrul pandemiei de COVID. Rusia, Ucraina şi România în vârful bilanţului sumbru

  • Cazurile de coronavirus în Europa de Est vor depăşi în curând 20 de milioane, potrivit unui numărători realizate de Reuters.
  • Regiunea noastră se confruntă cu cel mai grav focar de când a început pandemia, iar vaccinare merge greu în majoritatea ţărilor din zonă.
  • Ţările din regiune au cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa, mai puţin de jumătate din populaţie fiind vaccinată.
733 afișări
Imaginea articolului Date Reuters: Europa de Est este acum epicentrul pandemiei de COVID.  Rusia, Ucraina şi România în vârful bilanţului sumbru

Date Reuters: Europa de Est este acum epicentrul pandemiei de COVID. Rusia, Ucraina şi România în vârful bilanţului sumbru

Ungaria se află în fruntea ratelor de vaccinare din regiune, cu 62% din populaţia sa care a primit cel puţin o vaccinare, în timp ce Ucraina a administrat doar 19% dintre locuitorii săi o singură doză, potrivit Our World in Data.

Noile infecţii din regiune au crescut constant şi acum în medie zona, în care se află şi ţara noastră, înregistrează peste 83.700 de cazuri noi pe zi, cel mai ridicat nivel din noiembrie anul trecut, arătă datele Reuters.

Deşi are doar 4% din populaţia lumii, Europa de Est reprezintă aproximativ 20% din toate cazurile noi raportate la nivel global.

Potrivit unei analize Reuters, trei dintre primele cinci ţări care raportează cele mai multe decese din lume se află în Europa de Est - Rusia, Ucraina şi România.

Un sondaj realizat de Comisia Europeană, a arătat că cel puţin o persoană din trei din estul Uniunii Europene nu are încredere în sistemul de sănătate, comparativ cu o medie de 18% la nivelul Uniunii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici