De ce a pierdut Moderna cursa vaccinării cu Pfizer. Pe ce dă vina compania

  • Moderna acuză problemele apărute la începutul dezvoltării vaccinului
  • Compania a înregistrat vânzări slabe în comparaţie cu rivalii de la Pfizer
  • Întârzierile apărute în transportul internaţional şi problemele de producţie internă au contribuit la decalajul financiar al companiei
13008 afișări
Imaginea articolului De ce a pierdut Moderna cursa vaccinării cu Pfizer. Pe ce dă vina compania

Sursa foto: profimedia

Compania Moderna dă vina pe întârzierile cauzate de transportul internaţional şi problemele temporare legate de capacitatea de producţie pentru vânzările scăzute pe care le-a înregistrat vaccinul brevetat contra Covid-19. Gigantul farmaceutic a raportat venituri de 5 miliarde de dolari pentru al treilea trimestru, cu mult sub previziunile analiştilor. Până la sfârşitul anului, se estimează că vor încasa aproximativ 15 miliarde de dolari, în scădere faţă de estimarea anterioară de 20 de miliarde de dolari din luna august.

Acţiunile Moderna au scăzut cu până la 16% la bursă, fapt ce o plasează cu mult în spatele concurenţei, relatează Financial Times.

Comparativ, rivalii de la Pfizer BioNTech se află financiar pe pantă ascendentă, estimările fiind favorabile: aproximativ 19.8 miliarde de dolari până la sfârşitul anului.

„Anumite variabile, pe care nu le putem controla, influenţează producţia pe termen lung atunci când comenzile internaţionale nu le putem onora din cauza problemelor de transport. Lansarea oficială pe piaţă a avut un impact temporar asupra capacităţii de finisare a produsului final. Toţi aceşti factori, coorelaţi cu legislaţia din anumite ţări pentru vaccinarea şi reticenţa oamenilor de a se imuniza de frica reacţiilor adverse au dus la acest eşec pe plan financiar”, declară oficialii companiei Moderna printr-un comunicat.

Analiştii consideră că apariţia în premieră a pastilelor pe piaţă împreună cu scăderea numărului de infectări va duce la declinul vaccinurilor.

„Merck a obţinut astăzi prima aprobare globală în Marea Britanie pentru tratament pe bază de pastile, iar acest lucru va schimba dinamica vaccinării, pe măsură ce infecţiile cu Covid continuă să scadă”, a declarat Michael Yee, analist la Jefferies.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici