Două epidemii letale au pus capăt vieţii unor fraţi gemeni, la 100 de ani distanţă. Povestea lui Philip şi Samuel Kahn

  • Una dintre victimele epidemiei de coronavirus din Long Island este Philip Kahn
  • Fratele său geamăn a murit în urmă cu un secol, din cauza unei alte pandemii: gripa spaniolă
  • Veteran de război şi om care şi-a dedicat întreaga viaţă muncii şi familiei, Kahn rămâne în amintirea celor apropiaţi ca un erou
1594 afișări
Imaginea articolului Două epidemii letale au pus capăt vieţii unor fraţi gemeni, la 100 de ani distanţă. Povestea lui Philip şi Samuel Kahn

Două epidemii letale au pus capăt vieţii unor fraţi gemeni, la 100 de ani distanţă. Povestea lui Philip şi Samuel Kahn

Născuţi în 1919, cei doi băieţi au venit pe lume în toiul cumplitei pandemii de gripă spaniolă. Fratele geamăn al lui Kahn a fost mai ăuţin norocos şi a murit pe când avea doar câteva săptămâni de viaţă. ”Bunicul mi-a povestit mereu despre fratele lui geamăn, Samuel” a povestit Warren Zysman, nepotul lui Kahn.
 
„Atât Filip, cât şi fratele său şi-au găsit sfârşit în toiul unei pandemii. Samuel a fost doborât de gripă spaniolă, iar bunicul a căzut, regretabil, victimă a coronavirusului", a adăugat dr. Corey Karlin-Zysman, nepoata lui Kahn.
 
Centenarul era cel mai bătrân veteran din Nassau. Kahn a făcut parte din Forţele Aeriene şi a fost decorat în Al Doilea Război Mondial, unde a participat la misiuni pe Iwo Jima, împărtăşindu-şi apoi istoria prin fotografiile oferite Muzeului Intrepid.
 
Mai târziu, ca maistru electric, a ajutat la construirea Turnurilor Gemene.
 
A avut doi nepoţi, pe care a reuşit să îi înveţe virtuţile muncii grele şi ale rezistenţei. A fost un om activ până la final, când a cedat în faţa COVID-19, potrivit msn.com.
 
„Ideea că a avut un frate geamăn pe care nu a ajuns să îl cunoască niciodată l-a afectat mult”, a spus Karlin-Zysman. „La final a fost conştient. Ştia ce se întâmplă şi, cu siguranţă, a sesizat ironia situaţiei.”
 
Strănepoţii lui Kahn au ţinut să îi mulţumească. "Vreau doar să-i spun mulţumesc pentru tot ce a făcut pentru noi", a spus Elliot, în vârstă de 9 ani. „A fost un om grozav”, a sadăugat Reese, în vârstă de 7 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici