Emmanuel Macron, discurs dramatic adresat francezilor: „Suntem în război”

  • Preşedintele Franţei Emmanuel Macron a suspendat planul de reformare, a amânat alegerile şi a impus noi restricţii de călătorie asupra populaţiei ţării, scrie Financial Times.
  • Macron a mai declarat, în cadrul unui discurs adresat naţiunii, că „suntem în război”.
  • Totodată, preşedintele a reiterat susţinerea statului francez pentru companiile şi angajaţii afectaţi de coronavirus.
3665 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron, discurs dramatic adresat francezilor: „Suntem în război”

Sursa foto: Profimedia

Preşedintele francez Emmanuel Macron a impus noi restricţii asupra libertăţii de mişcare, a suspendat reformele economice şi a amânat al doilea tur al alegerilor locale, toate aceste măsuri făcând parte din lupta împotriva răspândirii coronavirusului. Macron a declarat în cadrul unui discurs adresat naţiunii că „suntem în război”.

Locuitorii ţării nu vor mai avea voie să iasă din casele lor decât pentru activităţi absolut necesare, precum aprovizionarea cu alimente, exerciţiul fizic şi mersul la locul de muncă dacă este imposibil ca aceştia să lucreze de acasă.

„Niciodată nu au fost impuse astfel de măsuri în Franţa pe timp de pace. Toată energia noastră ar trebui să fie concentrată către un singur scop, acela de a opri răspândirea virusului”, a afirmat Macron. 

Totodată, preşedintele a subliniat că întreprinderile şi angajaţii afectaţi de epidemia de coronavirus vor primi ajutor financiar nelimitat de la stat.

„Nicio companie, oricât de mică ar fi, nu va risca falimentul”, a declarat Macron, potrivit Financial Times.

Ministrul francez al Sănătăţii a anunţat, luni seara, că în ţară au fost confirmate 6,633 de cazuri de COVID-19 şi 148 de decese, iar medicii şi-au exprimat îngrijorarea că situaţia va evolua la fel de dramatic ca şi în Italia, a doua cea mai afectată ţară din lume, după China.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici