Greta Thunberg se implică în problema vaccinurilor. Activista suedeză a donat 100.000 de euro câtre OMS pentru achiziţionare de vaccinuri anti-COVID-19 pentru ţările sărăce

  • Activista adolescentă pentru climă Greta Thunberg a îndemnat guvernele, dezvoltatorii de vaccinuri şi lumea să „îşi intensifice eforturile” pentru a combate inechitatea vaccinului după ce cele mai bogate ţări au cumpărat cantităţi mari de vaccin Covid-19 şi ţările mai sărace au primit cantităţi infime.
  • Comentariile ei au venit în timp ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că 5,2 milioane de noi cazuri de coronavirus confirmate în ultima săptămână, cel mai mare număr săptămânal de până acum, potrivit agenţiei ONU pentru sănătate.
684 afișări
Imaginea articolului Greta Thunberg se implică în problema vaccinurilor. Activista suedeză a donat 100.000 de euro câtre OMS pentru achiziţionare de vaccinuri anti-COVID-19 pentru ţările sărăce

Greta Thunberg se implică în problema vaccinurilor. Activista suedeză a donat 100.000 de euro câtre OMS pentru achiziţionare de vaccinuri COVID-19 pentru ţările sărăce

Adolescenta suedeză care a inspirat mişcarea împotriva schimbărilor climatice a adunat 100.000 de euro cu fundaţia sa şi i-a donat câtre OMS pentru a ajuta la cumpărarea vaccinurilor anti-Covid-19 pentru ţările în care sunt necesare, în special în ţările sărace, relatează The Guardian.

„Este complet lipsit de etică faptul că ţările cu venituri ridicate vaccinează acum persoanele tinere şi sănătoase în detrimentul persoanelor din grupurile de risc din ţările cu venituri mici şi medii”, a spus Thunberg, care a fost invitată la un briefing al OMS.

În timp ce Thunberg a salutat dezvoltarea vaccinurilor anti-Covid-19 într-un „timp record”, ea a citat estimările că unul din patru oameni din ţările cu venituri ridicate a primit o doză de vaccin în timp ce doar unul din 500 în ţările cu venituri medii şi mici a primit vaccinul.

„Comunitatea internaţională, guvernele şi dezvoltatorii de vaccinuri trebuie să îşi intensifice eforturile şi să abordeze tragedia care este inechitatea vaccinului”, a spus ea.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că noile cazuri de Covid au crescut pentru a opta săptămână consecutivă în întreaga lume, iar decesele au crescut pentru a cincea săptămână consecutivă.

El a spus că infecţiile în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 25 şi 59 de ani „cresc într-un ritm alarmant, posibil ca urmare a variantelor extrem de contagioase”.

Peste trei milioane de pacienţi cu Covid-19 au murit în urma pandemiei şi peste 141 de milioane au fost infectaţi, conform unui bilanţ al Universităţii Johns Hopkins, dar experţii spun că ambele cifre subestimează adevăratul număr al pandemiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici