Guvernul constituie un grup de lucru pentru analiza impactului economic generat de coronavirus

Guvernul a adoptat un Memorandum pentru constituirea grupului de lucru interinstituţional, pentru analiza impactului economic, financiar şi bugetar generat de efectele epidemiei de coronavirus în România, a anunţat Ionel Dancă, marţi seara.

818 afișări
Imaginea articolului Guvernul constituie un grup de lucru pentru analiza impactului economic generat de coronavirus

Sursa: Profimedia Images

„În cadrul acestui grup de lucru interinstituţional, care va fi coordonat de Cancelaria prim-ministrului şi de Administraţia prezidenţială, prin Departamentul de Politici Economice şi Sociale. Din componenţa acestui grup de lucru mai face parte ministerele de resort implicate cu atribuţii în domeniul conomic, respectiv Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Economiei, Ministerul Transporturilor, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Externe”, a spus şeful Cancelariei premierului interimar, Ionel Dancă, după şedinţa Executivului.

De asemenea, vor fi implicate în dezbaterea şi analiza riscurilor economice şi în elaborarea de măsuri eficiente pentru reducerea acestor riscuri Banca Naţională a României, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, Institutul Naţional de Statistică, Institutul de Economie Mondială şi Consiliul Concurenţei.

„La lucrările acestui grup de lucru vor lua parte din partea mediului de afaceri, Asociaţia Naţioanlă a Exportatorilor şi Importatorilor, Camera de Comerţ şi Industrie a României, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Coaliţia pentru Dezvoltarea României şi Asociaţia Română a Băncilor”, a mai spus Dancă.

Prima reuniunea a grupului de lucru va avea loc miercuri la ora 16.00, iar la aceasta va participa prim-ministrul interimar Ludovic Orban, consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu şi guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici