Valeriu Gheorghiţă: Începe vaccinarea anti-COVID-19 în spitale. Ce seruri vor fi folosite

Aproximativ 40 de spitale din capitală încep de marţi vaccinarea anti-COVID-19 a pacienţilor internaţi.

949 afișări
Imaginea articolului Valeriu Gheorghiţă: Începe vaccinarea anti-COVID-19 în spitale. Ce seruri vor fi folosite

Începe vaccinarea anti-COVID-19 a pacienţilor internaţi. Ce seruri vor fi folosite

Seful DSP Bucureşti, Dr. Oana Nicolescu, a declarat că spitalele au făcut deja necesarul de vaccin minim pentru pacienţii internaţi în prezent.

Recomandarea este să aleagă fiecare spital un singur tip de vaccin pentru a fi mai uşor de gestionat. Serurile folosite vor fi cele de la Johnson & Johnson sau Pfizer.

„Din această săptămână s-a demarat campania de vaccinare în unităţile sanitare. Au fost configurate în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor 322 de spitale la nivel naţional. 198 sunt spitale care au avut centre de vaccinare funcţionale, o parte dintre ele au în continuare centre de vaccinare active, şi sunt 124 de spitale noi, care au intrat în acest demers. Vorbim de circa 367 de spitale, ca număr total, publice, de stat, la nivel naţional”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a precizat că la această activitate de vaccinare pot participa şi spitalele private.

„În această săptămână se vaccinează în spitalele din judeţul Ilfov, Botoşani, Alba, Gorj, Timiş şi Caraş-Severin. De asemenea, sunt şi spitale care deja au vaccinat persoane internate, pacienţi cu boli cronice, cum ar fi Dolj, Sibiu, Bacău, Călăraşi, Brăila şi municipiul Bucureşti”, a mai spus Gheorghiţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici