Începe vaccinarea fără programare la orice centru, indiferent de tipul vaccinului

  • CNCAV extinde modalitatea de înscriere la vaccinare fără programare în platforma electronică.
  • De sâmbătă, persoanele cu vârste de peste 60 de ani pot merge pe tot parcursul intervalului orar să se vaccineze.
  • Cei sub 60 de ani se pot vaccina după ora 14:00, fără programare.
4022 afișări
Imaginea articolului Începe vaccinarea fără programare la orice centru, indiferent de tipul vaccinului

Începe vaccinarea fără programare la orice centru, indiferent de tipul vaccinului

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români şi străini cu drept de şedere în România, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) extinde modalitatea de înscriere la vaccinare, fără programare în platforma electronică.

Astfel, începând de sâmbătă, 8 mai, persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze şi au documente de identitate valabile se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcţionare.

„Populaţia generală cu vârsta de până în 60 de ani care doreşte să se vaccineze se va putea prezenta la centrele de vaccinare, după ora 14.00, fără programare, în vederea administrării dozelor de vaccin. Important de reţinut este faptul că prezentarea persoanelor se poate realiza la orice centru de vaccinare, indiferent de tipul vaccinului administrat, iar imunizarea efectivă şi timpul de aşteptare pot fi condiţionate de capacitatea centrului respectiv şi de numărul persoanelor programate la vaccinare în acel centru”, transmit reprezentanţii CNCAV.

Persoanele care optează pentru această modalitate extinsă de înscriere în procesul de imunizare vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV) şi vor primi adeverinţa de vaccinare, conform procedurilor.

De asemenea, persoanele programate prin platformă şi care au locuri rezervate conform planificării au prioritate la vaccinare. Suplimentar, în funcţie de capacitatea de vaccinare a centrului şi disponibilitatea dozelor de vaccin, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare.

Pentru susţinerea ritmului de vaccinare, în perioada 4 - 11 mai, în şapte spitale militare din Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara se desfăşoară maratonul vaccinării, 24 de ore din 24, astfel că orice persoană care doreşte să se vaccineze se poate prezenta direct în aceste centre, cu actul de identitate valabil, pentru imunizare cu vaccinul produs de compania BioNTech/Pfizer.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici