Privaţii accelerează campania de vaccinare anti-COVID. Agenţii economici se mobilizează pentru angajaţi şi familiile acestora

  • Platforma industrială Slatina are aproximativ 10.000 de angajaţi
  • În centrul de vaccinare de la ALRO sunt vaccinaţi şi angajaţii sau colaboratorii străini
  • În judeţul Olt au fost administrate până acum peste 81.000 doze de vaccin COVID-19
520 afișări
Imaginea articolului Privaţii accelerează campania de vaccinare anti-COVID. Agenţii economici se mobilizează pentru angajaţi şi familiile acestora

Vaccinarea anti-COVID, la privat

Agenţii economici se mobilizează şi îşi fac centre de vaccinare. În Oltenia, angajaţii Ford şi ALRO Slatina se pot vaccina împotriva COVID-19 chiar la locul de muncă. Asta, în timp ce în centrele de vaccinare comunitare sunt mii de locuri disponibile, dar nu sunt cereri.

Aproximativ 6.000 de persoane ar urma să fie vaccinate pe platforma industrială de la Slatina. Nicu Durău, directorul de Resurse Umane al companiei ALRO, spune că decizia de înfiinţare a unui centru de vaccinare în uzină a fost luată pentru a eficientiza campania de vaccinare.

„Ne dorim, în primul rând, să revenim la o normalitate care să ne permită atât desfăşurarea activităţii companiei în condiţii normale, cât şi pentru familiile angajaţilor”, spune el.

La ALRO Slatina, din 2.500 de angajaţi, aproximativ 8%  s-au vaccinat până acum, în centrele comunitare din oraş. Unii s-au temut de reacţiile adverse ale vaccinului, alţii spun că au aşteptat centrul din fabrică pentru că este mult mai comod.

„Am avut prieteni, cunoştinţe care au avut acest virus şi poate chiar asta m-a determinat să fac vaccinul”, povesteşte un angajat.

„Soţul este aici, să vedem când o să fie şi el programat. Deci ne vaccinăm toţi, fără nicio problemă şi fără nicio frică”, măruriseşte o altă persoană.

Intenţia de vaccinare în cele 4 companii este de aproximativ 50%, potrivit reprezentanţilor centrului de vaccinare de pe platforma industrială Slatina. Angajaţii, dar şi rudele acestora, vor fi vaccinaţi până la finalul lunii august. Asta în timp ce în centrele comunitare din judeţul Olt vaccinarea bate pasul pe loc. Sunt aproximativ 3.800 de locuri disponibile, dar numai 175 de cereri.

„Programarea pe această platformă care a avut, în trecut, mai multe impedimente şi a fost mai dificil de realizat, ar putea fi oarecum descurajantă pentru cetăţenii din mediul rural, unde accesul la tehnologie nu e atât de mare ca în mediul urban“, crede Forin Homorean, prefectul judeţului Olt.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici