Indonezia a decis vaccinarea populaţiei active înaintea bătrânilor

  • Indonezia a ales să vaccineze prioritar populaţia activă, cu vârste între 18 şi 59 de ani
  • Abordarea diferită va putea fi folosită pentru a face o comparaţie cu ţările care vaccinează prioritar vârstnicii
  • Guvernul doreşte să obţină imunitate de turmă
403 afișări
Imaginea articolului Indonezia a decis vaccinarea populaţiei active înaintea bătrânilor

Toate statele au urmat o strategie asemănătoare pentru administratrea vaccinului, mai puţin Indonezia, care se diferenţiază de altele prin vaccinarea persoanelor din câmpul muncii înaintea celor bătrâni.

Datele insuficiente despre efectele vaccinului produs de Sinovac asupra bătrânilor i-a făcut pe indonezi să vaccineze întâi populaţia de 18 şi 59 de ani.

Guvernul speră ca populaţia să dezvolte imunitatea de turmă în urma vaccinării tinerilor.

181,5 milioane de locuitori ar trebui să primească vaccinul pentru ca ţara să obţină imunitate colectivă.

Dacă Indonezia vaccina bătrânii prima dată, ajungeau la o risipă de 15%, având în vedere dozele double.

Radu Ţincu, medic primar la ATI, vorbeşte despre decizia Indoneziei şi dacă în România această măsură ar fi funcţionat: ”fiecare ţară îşi creionează propria politică de vaccinare care trebuie să ţină cont de mai multe aspecte. Pentru Europa, în care avem o populaţie îmbătrânită în cea mai mare parte a Europei, este evident că o contaminare masivă a persoanelor vârstnice va determina un procent semnificativ de forme severe de boală. Din punctul meu de vedere, s-a început correct vaccinarea persoanelor care se află la risc pentru că ele sunt cele care vor colmata, vor bloca sistemul de sănătate publică. Nu aş fi procedat la fel ca Indonezia, aş fi considerat că trebuie să vaccinăm personalul medical pentru că el este expus şi se află la risc. România nu îşi permite zeci de cadre medicale îmbolnăvite care să fie scoase din activitate şi în felul ăsta deficitul să se accentueze.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici