Iohannis, după primul caz de coronavirus în România: Nu există niciun motiv real de panică. Acest virus provoacă, în majoritatea cazurilor „doar simptome uşoare, dureri în gât, tuse şi febră”

  • Preşedintele Klaus Iohannis a spus, după confirmarea primului caz de infecţie cu coronavirus din România, că „nu există niciun motiv real de panică”.
  • Potrivit preşedintelui, acest virus provoacă, în majoritatea cazurilor „doar simptome uşoare, dureri în gât, tuse şi febră”.
  • Primul caz de infecţie cu coronavirus a fost confirmat, miercuri seara, în judeţul Gorj.
4723 afișări
Imaginea articolului Iohannis, după primul caz de coronavirus în România: Nu există niciun motiv real de panică. Acest virus provoacă, în majoritatea cazurilor „doar simptome uşoare, dureri în gât, tuse şi febră”

Iohannis, după primul caz de coronavirus în România: Nu există niciun motiv real de panică. Acest virus provoacă, în majoritatea cazurilor „doar simptome uşoare, dureri în gât, tuse şi febră”

„Este normal să tratăm cu toată seriozitatea situaţia generată de apariţia cazurilor de coronavirus în Europa şi de confirmarea unui caz pe teritoriul României, dar nu există niciun motiv real de panică. Infecţia cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome uşoare, dureri în gât, tuse şi febră, ca în orice răceală. Aşadar, comportamentul firesc pe care fiecare dintre noi trebuie să îl avem acum este de a aplica cu rigurozitate recomandările autorităţilor şi de a ne informa constant din surse credibile şi oficiale”, a scris, joi, pe Facebook, preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a mai spus că instituţiile responsabile au luat toate măsurile care se impun pentru a împiedica răspândirea acestui virus în ţara noastră şi a limita efectele sale negative.

„Să fim solidari în a descuraja orice încercări de a crea senzaţionalul în aceste momente. Răspândirea de ştiri alarmiste sau chiar de ştiri false poate genera o epidemie de panică, cu consecinţe nocive pentru semenii noştri. Să contribuim, cu responsabilitate, la preluarea informaţiilor utile de prevenţie şi să avem grijă să protejăm vârstnicii şi persoanele mai vulnerabile, cele care suferă deja de boli cronice”, a adăugat Iohannis, pe Facebook.

Primul caz de infecţie cu coronavirus a fost confirmat, miercuri seara, în judeţul Gorj. El a fost dus la Institutul Matei Balş din Capitală, cu un echipaj SMURD, care a ajuns joi dimineaţa la Bucureşti.

„Transportul s-a desfăşurat în condiţii normale pentru astfel de situaţii şi nu a reprezentat niciun pericol pentru pacient, personalul medical sau alte persoane. Bărbatul care a contactat virusul a fost transportat cu o autospecială SMURD din cadrul ISU Dolj dotată corespunzător şi având condiţii de izolare totală a pacientului. De asemenea, pe timpul transportului, pacientul a fost asistat, pe lângă personalul medical, de un echipaj specializat în intervenţii de tip CBRN (situaţii de contaminare chimică, biologică, radiologică sau nucleară)”, au transmis, joi dimineaţă, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iohannis,
coronavirus,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici